Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

3 salarii pe luna echivaleaza cu taxele anuale catre primarie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 29 Apr. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, administratia locala, salarii medii, primarie, tva

Taxele pe care le datoram primariei si consiliului local pot ajunge uneori pana la echivalentul a 3 salarii medii nete pe luna.



In concret, chiar daca acest aspect depinde de venitul salarial si de localitatea de domiciliu a salariatului, un roman poate ajunge sa plateasca anual catre primarie si consiliu local taxe si impozite care se ridica si la 3 salarii medii nete pe luna (fara a socoti partea de TVA care merge la administratia locala), potrivit Ziarului Financiar.

Cei mai multi bani la primarii sau la consiliile judetene vin din impozitul pe venitul salarial - astfel ca un cetatean plateste administratiei locale mult mai mult decat ar crede la prima vedere - adica impozitul pe casa, masina sau teren. 71,5% din impozitul pe venitul salarial platit de un cetatean merge la comunitatea locala, ca si 20% din TVA-ul pe care o plateste cand achizitioneaza un bun si abia apoi se adauga impozitul local (casa, masina etc.).

La un salariu mediu brut la sfarsitul anului trecut de 3.292 de lei/luna (39.504 lei/an) un angajat din Bucuresti plateste un impozit anual pe salariu de 6.320 de lei. Cum 71,5% din acest impozit merge spre administratia locala, el plateste Primariei generale si primariilor de sector 4.518 lei anual (44,5% catre primaria generala, 20% catre primaria de sector si 7% merg intr-un fond de echilibrare a bugetelor).

Cum impozitul pe prima proprietate variaza in functie de zona si suprafata, el mai plateste primariei de sector in medie 150 de lei, ceea ce inseamna ca, la final, va plati in jur de 4-5.000 de lei administratiei locale (peste 3 salarii medii nete lunare) - fara a socoti cota de 20% TVA care este destinata echilibrarii bugetelor locale sau sustinerii investitiilor.

Sursa: Ziarul Financiar


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "3 salarii pe luna echivaleaza cu taxele anuale catre primarie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016