Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Aflati ce obligatii aveti cu termen la 27 martie pentru a nu plati amenzi!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 20 Mar. 2017 Exclusiv
Tags: declaratii fiscale, obligatii declarative, 27 martie 2017, formular 101

In aceasta luna continua seria unui numar mare de obligatii de plata si declarative. Pentru a depune la timp declaratiile fiscale si pentru a evita orice sanctiune din nerespectarea termenelor, nu uitati ca obligatiile fiscale declarative cu termen 27 martie 2017 sunt urmatoarele:

- Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat, cu termen lunar, pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii februarie 2017, formular 100.

 - Declaratia privind impozitul pe profit - formular 101. Se depune de platitorii de impozit pe profit.

 - Declaratia privind distribuirea intre asociati a veniturilor si cheltuielilor pentru anul anterior, formular 104. Se depune de: persoanele juridice straine si persoanele fizice nerezidente care desfasoara activitate in Romania intr-o asociere cu sau fara personalitate juridica; persoanele fizice rezidente asociate cu persoane juridice romane, pentru veniturile realizate atat in Romania, cat si in strainatate din asocieri fara personalitate juridica.

 - Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, formular 112 cu termen lunar pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii februarie 2017.

- Declaratia privind veniturile sub forma de salarii din strainatate obtinute de catre persoanele fizice care desfasoara activitate in Romania si de catre persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii februarie 2017, formular 224. 

- Decont de taxa pe valoarea adaugata, cu termen lunar pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii februarie 2017, formular 300. Atentie! Decontul se depune si de contribuabilii care au solicitat scoaterea din evidenta ca platitor de TVA conform art. 310 alin. (7) Cod Fiscal pana la 10 februarie 2017.

 - Decont special de taxa pe valoarea adaugata, formular 301, pentru contribuabilii inregistrati in scopuri de TVA, conform art. 317 Cod fiscal si care au efectuat: achizitii intracomunitare in luna precedenta, achizitii intracomunitare de mijloace de transport care nu sunt considerate noi conform art. 266 alin. (3), contribuabilii care au efectuat achizitii de servicii intracomunitare pentru care beneficiarul este obligat la plata TVA, precum si pentru contribuabilii neinregistrati si care nu au obligatia inregistrarii, care au efectuat achizitii intracomunitare de mijloace de transport noi sau produse accizabile.

- Declaratia privind taxa pe valoarea adaugata colectata, datorata de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata a fost anulat conform art. 316 alin. (11) lit. a) - e), lit. g) sau lit. h) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal –formular 311.

Se depune de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat conform prevederilor art. 316 alin. (11) lit. a) - e), lit.g), lit.h) din Legea 227/2015 privind Codul fiscal si care efectueaza in perioada in care nu au cod valid de TVA livrari de bunuri/prestari de servicii si/sau achizitii de bunuri si/sau de servicii pentru care sunt obligate la plata taxei pe valoarea adaugata.
- Declaratia privind sumele rezultate din ajustarea/corectia ajustarilor/regularizarea taxei pe valoarea adaugata - formular 307.

Declaratia se completeaza si se depune de catre:

 a) persoana impozabila, beneficiara a transferului de active in calitate de succesor al cedentului in ceea ce priveste ajustarea dreptului de deducere, daca nu este inregistrata in scopuri de TVA si nici nu se inregistreaza in scopuri de TVA ca urmare a transferului;

 b) locatarul/utilizatorul activelor corporale fixe achizitionate printr-un contract de leasing, daca transferul dreptului de proprietate asupra bunurilor are loc dupa scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA a locatarului/utilizatorului;

 c) persoana impozabila pentru care inregistrarea in scopuri de TVA a fost anulata, care a efectuat ajustari incorecte sau nu a efectuat ajustarile de taxa;

d) persoana impozabila pentru care inregistrarea in scopuri de TVA a fost anulata, si care: nu a efectuat ajustarile de taxa prevazute de lege in ultimul decont depus inainte de scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA sau a efectuat ajustari incorecte;
trebuie sa efectueze regularizarile/ajustarile legale pentru operatiuni realizate inainte de anularea inregistrarii.  

- Notificare privind aplicarea/incetarea aplicarii sistemului TVA la incasare - formular 097. Se completeaza de persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, conform art.316 din Codul fiscal, care opteaza sa renunte la aplicarea sistemului TVA la incasare si cele care au depasit plafonul de 2.250.000 lei.

- Declaratia recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare pentru obligatiile de declarare aferente operatiunilor desfasurate in luna februarie 2017, formular 390 VIES.     

Sursa: Administratia Judeteana a finantelor Publice Teleorman
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Aflati ce obligatii aveti cu termen la 27 martie pentru a nu plati amenzi!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016