Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF ar putea schimba Declaratia 088 din nou. De data aceasta, din alte motive

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 03 Mar. 2016 Exclusiv
Tags: formularul 088, tva, comisia de taiat hartii, anaf, modificare, declaratia 088

Guvernul a lansat luna trecuta noua platforma Maisimplu.gov.ro prin care isi propune sa simplifice sistemul administrativ atat prin reducerea birocratiei, cat si prin eliminarea unor taxe care nu se justifica. Nenumarate propuneri din partea cetatenilor au fost transmise prin intermediul acestei platforma direct catre Guvern.

Intr-un interviu acordat recent pentru Republica.ro, consilierul de stat Cristian Ghinea a explicat pe larg cum functioneaza Comisia de taiat hartii, amintind totodata si de alte probleme ale sistemului actual:

"Comisia de taiat hartii. Cat e fezabila este aceasta idee de reducere a birocratiei, avandin vedere cain aparatul de stat sunt oameni formatiintr-un anume stil, cu o anumita mentalitate, sunt niste proceduri foarte vechi?

E foarte fezabila si daca nu credeam ca este fezabila nici nu ma bagamin asta, ca nu am timp saincep razboaie pe care nu cred ca le pot castiga si nici nu as fi riscat prestigiul primului ministru si al Cancelariei pentru aincepe ceva de care eram siguri ca nu va functiona. Dimpotriva, sunt sigur ca va functiona, tocmai pentru ca venim cu aceasta forta institutionala de sus, pentru ca asta a lipsit pana acum. Avemin Romania o societate frustrata, un imobilism institutional, dar nu aveam acest interes de sus. Pot sa va spun o chestiune interesanta. Eu i-am propus aceasta idee unui consilier al lui Victor Ponta. Lainceputul guvernarii, omul de foarte buna credinta seintalnea cu diverse persoane siintreba ce ar trebui sa facem noi pentru Romania. I-am spus ca daca ar face ceva prin care oamenii sa spuna ceii frustreaza la interactiunile cu institutia si dupa care ati urmari sa rezolvati aceste probleme, ar fi ceva revolutionar. A notat, nu am mai auzit nimic despre asta.

Comisia de taiat hartii, chiar titlulin sine care a devenit aproape viral si vad ca oamenii se cearta daca este o idee buna sau nu, ceea ce ma bucura pentru cainseamna ca le pasa si duc mai departe mesajul, a fost mai mult o gluma. Adica noi am spus ca trebuie sa dam un push politic pentru procesul asta si trebuie sa facem un mecanism, carein esentainseamna o aliantaintre cetatean si puterea politica de la cel maiinalt nivel. Era o discutieintre cancelarii, eraintr-un tabel, pus la sfarsitul unor randuri, Comisia de taiat hartii, ca un fel de varianta de lucru, pe care Dragos Tudorache a spus-ointr-un interviu si atunci a ramas asa. S-a viralizat. La fel maisimplu.gov.ro. Valeriu Nicolae, care era la ointalnire a zis hai sa spunem ceva care sa fie mai usor deinteles. Cand a iesit aceasta ideein public, am facut-o rapid, asta este un alt element de mandrie. Vad ca primim aprecieri pe Facebook, ca platforma este functionala, ca este simpla, ca e usor deinteles. "

La acest moment s-ar parea ca in cadrul platformei Declaratia 088 a primit un numar semnificativ de reclamatii si de cereri de modificare. Saptamana aceasta, secretarul de statin Finante, Gabriel Biris, a declarat, joi, ca cei din ANAF sunt de acord ca procedura trebuie modificata pentru ca este exagerata.



Continuarea aici.

Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANAF ar putea schimba Declaratia 088 din nou. De data aceasta, din alte motive":
Rating:

Nota: 4.38 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016