Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF modifica Formularul 221 privind impozitul pe unele venituri

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 11 Mar. 2014 Exclusiv
Tags: proiect anaf, formularul 221, formularul 260, anul fiscal 2014, normele de venit

A fost publicat de catre ANAF proiectul de Ordin al presedintelui ANAF pentru modificarea Ordinului presedintelui ANAF nr. 52/2012 pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare prevazute la Titlul III din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile ulterioare.



Potrivit dispozitiilor Titlului III din Codul Fiscal, persoanele fizice care desfasoara activitati agricole prevazute la art. 72 alin. (2) se impun pe baza normelor de venit.

Incepand cu anul fiscal 2014, normele de venit se propun de catre entitatile publice mandatate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, se aproba si se publica de catre directiile regionale ale finantelor publice. Astfel, in cazul in care, in functie de anumite caracteristici, pot fi stabilite norme de venit diferite pentru acelasi tip de activitate (ex.: in functie de zona de fertilitate a terenului, etc.), pentru stabilirea impozitului sunt necesare, pe langa informatiile privind tipul de activitate si informatiile privind locul desfasurarii activitatii.

Potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 8/2014 pentru modificarea si completarea unor acte normative si alte masuri fiscal-bugetare, contribuabilii/asocierile fara personalitate juridica care desfasoara activitati agricole pentru care venitul se stabileste pe baza de norme de venit si detin suprafete destinate productiei agricole vegetale/animale in localitati diferite, opteaza pentru stabilirea localitatii sau localitatilor unde vor beneficia de incadrarea in limitele veniturilor neimpozabile prevazute pentru fiecare grupa de produse vegetale/animale de la art. 72 alin. (2) din Codul Fiscal.

Ca urmare, este necesara adaptarea corespunzatoare a procedurilor de administrare a impozitului pe veniturile din activitati agricole, atat in ceea ce priveste modelul si continutul unor formulare (declaratii, decizie de impunere), cat si instructiunile de completare ale acestora.

Fata de cele de mai sus, Proiectul de ordin propune modificarea Ordinului presedintelui ANAF nr. 52/2012 pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare prevazute la Titlul III din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, astfel:         

- modificarea formularului 221 "Declaratie privind veniturile din activitati agricole impuse pe norme de venit", prin includerea unor informatii privind localitatea in raza careia se desfasoara activitatea agricola, precum si introducerea unei casute pentru exercitarea de catre contribuabili a optiunii privind localitatea/localitatile unde vor beneficia de incadrarea in limitele veniturilor neimpozabile;

Totodata, la formularul 221 a fost prevazuta o anexa care se completeaza in situatia in care activitatea agricola se desfasoara de catre un contribuabil pe raza mai multor localitati.

- modificarea anexei "Situatie privind modul de stabilire a venitului net pe baza normelor de venit" la formularul 260 "Decizie de impunere privind platile anticipate cu titlu de impozit pe venit/contributii de asigurari sociale de sanatate, precum si privind obligatiile de plata cu titlu de contributii de asigurari sociale", prin includerea unor informatii privind localitatea in raza careia se desfasoara activitatea agricola;

- modificarea instructiunilor privind completarea formularului 221.

De asemenea, au fost publicate si pot fi consultate anexele si referatul de aprobare a proiectului de act normativ.

*

Eventualele sugestii, propuneri sau opinii referitoare la proiectele de acte normative mai sus mentionat pot fi transmise in scris la Serviciul comunicare, relatii publice si mass-media, cu mentiunea "Conf. Legii nr. 52/2003":

- prin scrisori, la adresa: ANAF - Serviciul comunicare, relatii publice si mass-media, Bucuresti, str. Apolodor, nr. 17, sector 5, cod postal 050741;

- electronic, la adresa de e-mail relatiipublice.anaf@mfinante.ro;

- prin fax, la numarul: 0213.199.857.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANAF modifica Formularul 221 privind impozitul pe unele venituri":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016