Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF modifica iar Declaratia 394. Formularul se depune integral de la 1 octombrie 2016

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 22 Iul. 2016 Exclusiv
Tags: declaratia 394, formularul 394 se modifica, 1 octombrie 2016, anaf, proiect de ordin

Noi modificari pentru formularul 394 au fost anuntate recent de ANAF odata cu publicarea unui nou proiect de ordin care aduce cu sine schimbari semnificative. Odata cu noul proiect, se modifica prevederile referitoare la operatiunile efectuate pe teritoriul national incepand cu luna iulie 2016:


"Prevederile prezentului ordin se aplica pentru operatiunile efectuate pe teritoriul national, dupa cum urmeaza:

a) pentru perioada 01 iulie 2016 - 30 septembrie 2016, numai pentru operatiunile desfasurate cu persoane impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania si se completeaza informatiile din cartusele A - C din Anexa nr.1;

 b) incepand cu data de 01 octombrie 2016, declaratia se va completa integral, pentru toate operatiunile efectuate pe teritoriul national."

Retinem, asadar, ca incepand cu 1 octombrie 2016 declaratia 394 se va completa integral pentru toate operatiunile efectuate pe teritoriul national.

In aceasta privinta, ANAF a publicat recent proiectul de Ordin pentru modificarea Ordinuluiupresedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3769/2015 privind declararea livrarilor/prestarilor si achizitiilor efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA si pentru aprobarea modelului si continutului declaratiei informative privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA, cu modificarile ulterioare


Modificarile sunt justificate prin faptul ca in urma testarii noii aplicatii informatice au fost semnalate noi aspecte care tin de completare si declarare a informatiilor in formularul 394.

"Pe parcursul lunii iunie 2016, urmare dialogului dintre ANAF si mediul de afaceri (Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei, Consiliul Investitorilor Straini - FIC si Romanian Business Leaders - RBL), un numar de 25 de mari contribuabili din diverse domenii de activitate au testat functionalitatile noii aplicatii informatice.

Pe perioada testarii, au fost semnalate din partea mai multor contribuabili/asociatii profesionale aspecte referitoare la modalitatea de completare si declarare a datelor din formularul 394 aprobat prin ordinele mentionate, solicitandu-se introducerea cotei de TVA de 19% (pentru corectii, regularizari din perioadele anterioare), eliminarea evidentierii in mod distinct a livrarilor/achizitiilor de telefoane mobile, microprocesoare, console de jocuri, tablete PC si laptopuri daca valoarea bunurilor livrate, exclusiv TVA, inscrise intr-o factura este mai mica de 22.500 lei, datorita costurilor suplimentare generate la nivelul contribuabililor", se arata in documentul amintit.



Cititi continuarea AICI.

Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANAF modifica iar Declaratia 394. Formularul se depune integral de la 1 octombrie 2016":
Rating:

Nota: 3.5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016