Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF: Proiect normativ pentru aprobarea unor noi formulare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 24 Apr. 2012 Exclusiv
Tags: formular 221, venituri, norme de venit, anaf, activitati agricole

Pe websiteul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), la adresa www.anaf.ro, categoria Legislatie/ Transparenta decizionala, a fost publicat Proiectul de ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 52/2012 pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare prevazute la Titlul III din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.



Venitul net din activitatile agricole prevazute la art. 71 lit. a) - c) din Codul Fiscal se stabileste pe baza de norme de venit, in cazul in care contribuabilii nu au optat pentru determinarea venitului net in sistem real.

In vederea stabilirii normelor de venit, persoanele fizice declara in formularul 221 "Declaratie privind veniturile din activitati agricole impuse pe norme de venit", o serie de informatii privind activitatea desfasurata, referitoare la natura activitatii, suprafata cultivata, incadrarea localitatii in zone de fertilitate etc.  

Avand in vedere propunerile transmise de Directia Legislatie Impozite Directe si de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, fundamentate pe baza  situatiilor prezentate de Directiile pentru Agricultura Judetene, din care rezulta faptul ca, veniturile realizate din activitatea de cultivare si valorificare a florilor, legumelor si zarzavaturilor sunt influentate de tehnologia de cultura, s-a impus detalierea activitatilor respective in functie de acest criteriu.  

Proiectul de ordin propune ca, in continutul formularului 221 "Declaratie privind veniturile din activitati agricole impuse pe norme de venit", aprobat prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 52/2012, activitatile privind cultivarea si valorificarea florilor, legumelor si zarzavaturilor sa se detalieze in functie de urmatoarele tehnologii de cultura: sere, solarii si sistem irigat.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANAF: Proiect normativ pentru aprobarea unor noi formulare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016