Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF propune Formularul 110 pentru restituirea sumelor din impozitul pe venit retinut in plus la sursa

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 23 Aug. 2017 Exclusiv
Tags: anaf, formularul 110, impozit pe venit, retinut la sursa

ANAF propune introducerea Formularului 110 pentru facilitarea restituirii sumelor din impozitul pe venit retinut in plus la sursa printr-un nou proiect de lege aflat momentan in dezbatere publica.

Pentru remedierea situatiilor in care platitorul de venit a retinut la sursa un impozit pe venit in cuantum mai mare decat cel legal datorat si pentru facilitarea restituirii acestor sume, Agentia Nationala de Administrare Fiscala supune dezbaterii publice proiectul Formularului 110 "Declaratie de regularizare/cerere de restituire privind impozitul pe venit retinut la sursa", care cuprinde informatii privind regularizarea sumelor datorate la bugetul de stat cu sumele restituite beneficiarilor de venit, aferente unei perioade fiscale: suma datorata in perioada de raportare, suma restituita beneficiarului de venit, suma ramasa de plata/de recuperat.

Sumele se restituie de catre platitorul de venit si se regularizeaza de catre acesta cu obligatiile fiscale de acelasi tip datorate in perioada fiscala in care s-a efectuat restituirea, prin completarea si depunerea, inclusiv online, a Formularului 110.

Formularul 110 se depune de catre platitorii de venituri pentru perioada fiscala in care a avut loc restituirea sumelor catre beneficiarii de venit si are totodata rolul unei cereri de restituire, in conformitate cu prevederile art. 170 din Codul de procedura fiscala, in situatia in care, in urma regularizarii rezulta diferente de recuperat de la bugetul de stat.

Declaratia de regularizare/cererea de restituire (Formularul 110) se depune de catre platitorii de venit in cadrul termenului de cinci ani de prescriptie a dreptului de a solicita restituirea, asa cum este prevazut la art. 219 din Codul de procedura fiscala.


Sursa: ANAF

Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANAF propune Formularul 110 pentru restituirea sumelor din impozitul pe venit retinut in plus la sursa":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016