Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce crede presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri despre sectorul fiscal romanesc

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Iun. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, sectorul fiscal, asociatia oamenilor de afaceri, dumping fiscal

In cadrul unei dezbateri organizate recent de Reprezentanta Comisiei Europene la Bucuresti, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Florin Pogonaru, a precizat ca, in opinia sa, o dificultate majora in implementarea pe o scara mai larga a taxelor de mediu este dezechilibrul in impozitare din sistemul fiscal:



"Avem un dezechilibru intre impozitarea capitalului cu 16 la suta si impozitarea muncii cu 47 la suta si nu impozitam poluarea asa cum ar trebui sa o facem si cum se face la nivel european".

De asemenea, acesta este de parere ca nu este un moment potrivit, in actuala situatie economica din Romania, pentru o reducere a cotei de impozitare de la 16 la suta, la 12 la suta, "cum au fost avansate propuneri".

"Daca nu echilibram impozitarea muncii cu impozitarea capitalului vom avea scurgeri de impozite. Au fost avansate propuneri de reducere a cotei unice de la 16 la 12 la suta. Mi se pare extrem de neinspirat acest lucru, intr-un moment in care toata lumea discuta de un dumping fiscal. Sa vii in continuare cu propuneri de reducere a impozitarii capitalului, este o situatie care ar irita Executivul european", a subliniat presedintele AOAR.

Vorbind despre impactul crizei in context regional, Florin Pogonaru a avertizat ca Romania nu poate face exceptie in cazul unui pericolul de contagiune generat de situatia din Grecia sau Turcia.

"Expunerea la contagiune fie dinspre zona euro, fie dinspre Cipru, Grecia sau Turcia, nu ne poate ocoli. Este Romania langa Grecia, este pericol si pentru Romania. Este Romania langa Turcia, este pericol si pentru Romania", considera presedintele asociatiei oamenilor de afaceri.

Pe de alta parte, Pogonaru a aratat ca actuala problema a mediului de afaceri este lipsa cererii.

"Mediul de afaceri implica existenta unei cereri, dar care sa fie acoperita de cererea interna. Trebuie sa avem consum intern, dar nu trebuie sa cheltuim aberant pe un sistem public care s-a dezvoltat cum nu trebuia sa se dezvolte. in opinia mea, criza romaneasca este o criza strict a institutiilor", a aratat Pogonaru.

Sursa: Agerpres



Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce crede presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri despre sectorul fiscal romanesc":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016