Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cine crede ca Bucurestiul e pregatit pentru zona euro

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 07 Mai. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, zona euro, moneda europeana, bnr, isarescu

Ipotetic vorbind, daca am lua numai Bucurestiul si am vrea sa-l integram in zona euro, nu ar trebui sa avem probleme.


Cel putin aceasta pare sa fie una dintre opiniile lui Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, care a declarat:

"Bucurestiul este cam cat o tara Baltica. Facand o comparatie la fel de nefericita ca dintre Romania si o tara Baltica as spune ca Bucurestiul cred ca ar putea sa intre si maine in zona euro daca ne ambitionam, dar toata chestia este sa-l decupam si sa-l ducem aici la Fierbinti, "Las Fierbinti" sau cum se numeste".

Cu privire la acelasi subiect, acesta a declarat ca nu doreste sa afirme o data fixa pentru adoptarea monedei europene:

"Am inteles, din ce a declarat premierul si l-am ascultat, ca dansul a vorbit despre o perioada rezonabila si despre intrarea in momentul in care economia romaneasca sa fie pregatita, intrucat ea trebuie sa faca fata unui mediu concurential, iar experienta catorva tari, care sunt in zona euro, au fost stranse in corsetul cursului de schimb, arata ca este mai mult decat riscant sa intri intr-un asemenea corset nepregatit.

Prefer sa nu pronunt niciun fel de termen fix. Invit pe toti cei care doresc sa participe la Comitetul de trecere la euro care se tine trimestrial la BNR si sa constate cate lucruri sunt de facut, inclusiv chestiuni tehnice. Deocamdata, constat ca Bulgaria a renuntat la termen, iar celelalte trei tari, ma refer la Ungaria, Polonia si Cehia, nu au un termen fix. Deci, au adoptat aceasta pozitie relativ flexibila din considerente legate de ce se intampla in zona euro. Mai ramane intrebarea de ce fac exceptie tarile baltice", a explicat Isarescu.

Potrivit acestuia, tarile Baltice au doua caracteristici, iar unul dintre ele este ca au Consilii Monetare.

"Cand citim de ce Romania nu a adoptat in "98 Consiliul Monetar acolo era trecut la puncte nevralgice dificultatea gasirii unui exit. Adica este o solutie extraordinara pe termen scurt si mediu, dar dupa ce se termina Consiliul Monetar sa ai unde sa de duci, altfel te pandeste soarta Argentinei."

Sursa: Agerpres

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cine crede ca Bucurestiul e pregatit pentru zona euro":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016