Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cine depune obligatoriu Declaratia 307?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 01 Iun. 2015 Exclusiv
Tags: declaratia 307, ajustarea, corectia, tva, transferul de active, beneficiarul, ajustarea tva

Va aducem la cunostinta prevederile valabile pentru Declaratia 307 - "Declaratie privind sumele rezultate din ajustarea/corectia ajustarilor/ regularizarea taxei pe valoarea adaugata" Ordinul ANAF 2223/2013.


1. Beneficiarul transferului de active daca nu este inregistrat si nici nu se inregistreaza in scopuri de TVA ca urmare a transferului, pentru a declara ajustarea TVA-ului dedus de furnizor la achizitia de catre acesta a activelor respective, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care are loc
transferul de active;

[art. 128 alin. (7), art. 1563 alin. (8) Cod fiscal, pct. 6 alin. (7) si (8) norme]

- a se vedea materialul informativ "Transferul de active din perspectiva TVA", publicat pe site-ul: www.finantepublice.ro, la sectiunea "Asistenta Contribuabili" - TVA.


2. Locatarul/utilizatorul activelor corporale fixe achizitionate printr-un contract de leasing, daca transferul dreptului de proprietate asupra bunurilor are loc dupa anularea la cerere a codului de TVA a acestuia, pentru a declara ajustarea TVA-ului dedus aferent bunurilor de capital si activelor corporale fixe, altele decat cele care sunt considerate bunuri de capital conform art. 149 din Codul fiscal, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care are loc transferul dreptului de proprietate; [pct. 61 alin. (9), pct. 54 alin. (1) norme]

- a se vedea materialul informativ "Ajustarea TVA dedusa la iesirea din evidenta ca platitor de TVA la cerere", publicat pe site-ul: www.finantepublice.ro, la sectiunea
"Noutati".


3. Persoana impozabila al carei cod de TVA anulat din oficiu de organul fiscal conform art. 153 alin. (9) lit. a) - e) din Codul fiscal, pentru a declara ajustarile de TVA prevazute la art. 128 alin. (4), art. 148, 149 sau 161 din Codul fiscal nedeclarate in ultimul decont de TVA depus inaintea anularii inregistrarii in scopuri de TVA, sau pentru a corecta ajustarile incorecte declarate.

[pct. 53 alin. (8), pct. 54 alin. (6) norme]

- a se vedea materialul informativ "Situatii in care organul fiscal anuleaza din oficiu inregistrarea in scopuri de TVA a persoanei impozabile", publicat pe site-ul: www.finantepublice.ro, la sectiunea "Noutati".


4. Persoana impozabila al carei cod de TVA a fost anulat la cerere:

- pentru a declara ajustarile de TVA prevazute la art. 128 alin. (4), art. 148, 149 sau 161 din Codul fiscal nedeclarate in ultimul decont de TVA depus inaintea anularii inregistrarii in scopuri de TVA, sau pentru a corecta ajustarile incorecte declarate.
[pct. 61 alin. 8 din Norme, art. 1563 alin. (9) lit. a) Cod fiscal]

- pentru solicitarea restituirii TVA colectate rezultata din regularizarile/ ajustarile prevazute la art. 134 alin. (5) din Codul fiscal si pct. 152 din norme, atunci cand au fost emise facturi sau au fost incasate avansuri pentru contravaloarea partiala a livrarilor de bunuri/prestarilor de servicii taxabile, inainte de anularea codului de TVA, iar livrarea/prestarea intervine dupa anularea codului de TVA.

- a se vedea materialul informativ "Ajustarea TVA dedusa la iesirea din evidenta ca platitor de TVA la cerere", publicat pe site-ul: www.finantepublice.ro, la sectiunea "Noutati".

- pentru solicitarea restituirii TVA colectate rezultata din ajustarile prevazute la art. 138 din Codul fiscal, pct. 161 alin. (4) si pct. 20 alin. (1) din norme, pentru operatiuni realizate inainte de anularea inregistrarii.
- a se vedea materialul informativ "Ajustarea TVA dedusa la iesirea din evidenta ca platitor de TVA la cerere", publicat pe site-ul: www.finantepublice.ro, la sectiunea "Noutati".

- pentru exercitarea dreptului de deducere, la data platii, a TVA neachitate aferenta achiziitilor de bunuri efectuate inainte de anularea codului de TVA, dar care nu se aflau in stoc la data anularii codului de TVA, rezultata din ajustarile prevazute la pct. 45 alin. (14) din norme, de persoanele impozabile care au efectuat achizitii pe perioada in care au aplicat sistemul TVA la incasare sau cele care au efectuat achizitii de la persoane impozabile care aplicau sistemul TVA la incasare.
- a se vedea materialul informativ "Ajustarea TVA dedusa la iesirea din evidenta ca platitor de TVA la cerere", publicat pe site-ul: www.finantepublice.ro, la sectiunea "Noutati".

TVA de plata rezultata se plateste in contul 20.10.01.01.05 "TVA de plata la bugetul de stat, rezultata ca urmare a ajustarilor".
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cine depune obligatoriu Declaratia 307?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016