Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Comert online si D 394. E legal sa cerem CNP-ul persoanelor fizice?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 18 Oct. 2016 Exclusiv
Tags: d 394, cnp, codul numeric personal, declaratia 394, 1 ianuarie 2016

Putem cere CNP-ul persoanelor fizice care nu au obligatia de a se inregistra in scopuri de TVA? Cand avem voie sa completam codul numeric personal in formularele de check-out din cadrul magazinelor online? Ce s-a modificat in D394 odata cu noul Cod fiscal si cum procedam in prezent? Raspundem acestor intrebari prin cele ce urmeaza.


Preluarea CNP-ului persoanelor fizice atunci cand se fac achizitii prin comertul online sau completarea CNP-ului in formularele inscrise in magazinele online ca ultima etapa din procesul de cumparare reprezinta in continuare controverse.

Chiar daca legislatia ar trebui sa ia in calcul si anumite aspecte care tin de protectia datelor cu caracter personal (inclusiv curierii cer CNP-ul impreuna cu semnatura de primire a unui colet), in practica CNP-ul este cerut de firme la achizitiile facute de persoanele fizice.

De asemenea, CNP-ul se completeaza de catre firme si in Declaratia 394 in anumite conditii pe care vi le prezentam mai jos.
 
Inainte de aceasta, va reamintim insa ca multe controverse in ce priveste completarea CNP-ului in formularele de checkout din cadrul magazinelor online odata cu modificarea Codului fiscal, valabil de la 1 ianuarie 2016.

DE RETINUT!

In cazul in care beneficiarii sunt persoane fizice, completarea CNP/NIF este obligatorie in situatia in care persoana impozabila il colecteaza de la persoana fizica din facturi, contracte (de prestari servicii, de furnizare utilitati, vanzari de bunuri mobile si imobile etc.); in lipsa acestuia se vor declara numele, prenumele si adresa persoanei fizice.

La adresa se vor completa informatiile in urmatoarea ordine: datele din actul de identitate al persoanei fizice colectate de persoana impozabila sau, in lipsa acestuia, o alta adresa comunicata de beneficiar.



CItiti materialul integral aici.
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Comert online si D 394. E legal sa cerem CNP-ul persoanelor fizice?":
Rating:

Nota: 3.5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016