Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Declararea veniturilor din jocuri de noroc obtinute de persoanele fizice in anul fiscal 2015

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 19 Mai. 2016 Exclusiv
Tags: declaratia 200, certificat digital calificat, venituri jocuri de noroc, decizie de impunere

Persoanele fizice care au realizat in anul fiscal 2015 venituri din jocuri de noroc au obligatia de a depune declaratia privind venitul realizat (Declaratia 200) la organul fiscal competent, pana la data de 25 mai 2016, in functie de tratamentul fiscal aplicabil, asa cum a fost in vigoare pe parcursul anului fiscal 2015.

Organul fiscal competent, pe baza declaratiei privind venitul realizat, emite decizia de impunere, stabilind impozitul anual pentru veniturile din jocuri de noroc pentru care platitorii de venit nu au fost obligati sa realizeze impozitarea la sursa. Impozitul de achitat pentru veniturile din jocurile de noroc, conform deciziei de impunere anuale, se plateste in termen de cel mult 60 de zile de la data comunicarii deciziei de impunere, perioada pentru care nu se calculeaza si nu se datoreaza sumele stabilite potrivit reglementarilor in materie privind colectarea creantelor bugetare.


Depunerea declaratiei


Declaratia 200 se va depune doar in cazul in care platitorii de venit nu au fost obligati sa realizeze impozitarea la sursa.


Declaratia se completeaza distinct pentru fiecare venit brut primit de un participant de la un organizator sau platitor de venituri din jocuri de noroc, indicandu-se perioada de realizare a venitului (13.02.2015 – 11.06.2015 sau 12.06.2015 – 31.12.2015).

 

Astfel:

Pentru veniturile din jocuri de noroc realizate in perioada 01.01.2015 – 12.02.2015, persoanele fizice nu au obligatia depunerii declaratiei, deoarece obligatia calcularii, retinerii si virarii impozitului revine platitorilor de venit.

 

            Pentru veniturile din jocuri de noroc realizate in perioada in perioada 13.02.2015 – 11.06.2015 ca urmare a participarii la:

v  jocuri de noroc la distanta (on-line),

v  slot-machine,

v  lozuri si

v  festivaluri de poker

pentru care platitorii de venit nu au fost obligati sa realizeze impozitarea la sursa, organul fiscal competent are obligatia de a stabili impozitul anual datorat, aferent venitului incasat din jocurile de noroc, pe baza declaratiei privind venitul realizat (Declaratia 200), prin emiterea deciziei de impunere pentru veniturile astfel obtinute.

 

            Pentru veniturile din jocuri de noroc realizate in perioada in perioada 12.06.2015 – 31.12.2016 ca urmare a participarii la:

v  jocuri de noroc la distanta si

v  festivaluri de poker


pentru care platitorii de venit nu au fost obligati sa realizeze impozitarea la sursa, impozitul anual datorat se determina de catre organul fiscal competent pe baza declaratiei privind venitul realizat (Declaratia 200), prin emiterea deciziei de impunere pentru veniturile astfel obtinute.

                Declaratia 200 se pune gratuit la dispozitia contribuabilului sau poate fi descarcata de pe portalul ANAF, la adresa www.anaf.ro, sectiunea Formulare fiscale/Toate formularele cu explicatii. Formularul se poate depune la organul fiscal competent in format hartie, la registratura organului fiscal sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.

               Persoanele fizice care au acces la internet au urmatoarele optiuni in ceea ce priveste depunerea formularului 200, "Declaratie privind veniturile realizate din Romania":

-       completarea formularului electronic si semnarea cu certificat digital calificat prin utilizarea serviciului de depunere declaratii on-line, existent pe portalul www.e-guvernare.ro. Formularul completat al declaratiei se depune in format PDF, cu fisier XML atasat.

-       completarea datelor folosind serviciul Spatiul Privat Virtual, astfel: contribuabilii care sunt

            inregistrati in spatiul privat virtual pot transmite formularul 200 "Declaratie privind veniturile realizate din Romania" selectand campul "Declaratii - Completare declaratii" aflat pe coloana din stanga a paginii de pornire.

-       contribuabilii care nu sunt inregistrati in spatiul privat virtual pot incepe sa foloseasca acest serviciu accesand www.anaf.ro "Spatiu Privat Virtual", pagina "inregistrare utilizatori" si completand informatiile solicitate.

 
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Declararea veniturilor din jocuri de noroc obtinute de persoanele fizice in anul fiscal 2015":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016