Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Declaratia 200 cu termen-limita la 25 mai 2015 poate fi depusa si online

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 07 Apr. 2015 Exclusiv
Tags: formularul 200, declaratia 200, depune online, termen limita, 25 mai 2015, venituri, drepturi de proprietate intelectuala, chirii

Va aducem la cunostinta ca incepand cu 6 aprilie 2015, formularul 200 prin care contribuabilii trebuie sa-si declare veniturile realizate in anul 2014 se poate depune si on-line, prin intermediul Spatiului Privat Virtual, fara a mai fi necesara deplasarea la sediul ANAF sau la oficiul postal.


Declaratia 200 se completeaza si se depune pana la data de 25 mai 2015 inclusiv de catre persoanele fizice care au realizat, in mod individual sau intr-o forma de asociere, venituri in bani si sau in natura din Romania, provenind din:

1. activitati comerciale
2. profesii libere
3. drepturi de proprietate intelectuala
4. cedarea folosintei bunurilor (chirii) cu titlu de activitate independenta (peste 5 contracte)
5. cedarea folosintei bunurilor (chirii)
6. activitati agricole care nu sunt impuse pe baza normelor de venit
7. operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract
8. transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise
9. silvicultura
10. piscicultura

Persoanele care au realizat venituri din mai multe surse sau categorii de venit pentru care exista obligatia depunerii declaratiei, vor completa in mod corespunzator, cate o anexa, in functie de numarul de surse sau categorii de venituri realizate, capitolele II "Date privind veniturile realizate, pe surse si categorii de venit, in formularul - "Anexa nr... la Declaratia privind veniturile realizate din Romania", care se anexeaza la declaratia privind veniturile realizate.

Daca nu aveti acces la un computer conectat la internet, formularul se poate depune impreuna cu anexele completate (daca este cazul), in format hartie, direct la registratura organului fiscal sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.

Chiar daca ati obtinut venituri dintr-una sau mai multe din sursele enumerate mai sus, NU aveti obligatia de a depune formularul 200 daca:

a) ati optat pentru determinarea veniturilor pe baza de norma de venit; totusi, daca ati optat pentru aceasta varianta insa ati depus declaratia pentru venitul estimat/norma de venit in luna noiembrie sau decembrie 2014 veti depune formularul 200;

b) ati obtinut venituri din drepturi: drepturi de proprietate intelectuala, contracte/conventii civile, contracte de agent, expertiza contabila si tehnica, judiciara sau extrajudiciara si ati optat pentru impunerea finala a acestora (retinerea impozitului si a contributiei de asigurari sociale de sanatate de catre platitor);

c) ati obtinut venituri din cedarea folosintei bunurilor (chirii) cu chiria stabilita in lei, NU ati optat pentru deducerea cheltuielilor aferente in sistem real sau in cursul anului 2014 NU ati avut mai mult de 5 camere inchiriate in scop turistic; totusi, daca ati depus declaratia pentru venitul in luna noiembrie sau decembrie 2014 veti depune formularul 200 si pentru aceste venituri;

d) ati obtinut venituri din arenda.

Formularul 200 se poate obtine in format fizic (imprimat pe hartie) de la sediul unitatilor fiscale

Daca aveti acces la internet, puteti alege intre completarea  formularului electronic si semnarea cu certificatul digital calificat (instructiuni detaliate se gasesc la www.anaf.mfinante.gov.ro pagina Servicii online Declaratii electronice) si completarea datelor folosind direct serviciul Spatiul Privat Virtual (instructiuni detaliate se gasesc la www.anaf.mfinante.gov.ro "Spatiul Privat Virtual").

Daca nu ati accesat inca Spatiul Privat Virtual, va informam ca orice contribuabil poate incepe sa foloseasca acest serviciu accesand www.anaf.mfinante.gov.ro "Spatiul privat virtual" pagina "Inregistrare utilizatori" si completand informatiile solicitate. Sunt necesare doar datele de identificare, numarul de telefon, adresa de e-mail si numarul uneia dintre deciziile de impunere emise de ANAF incepand cu anul 2013.

Sursa: ANAF


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Declaratia 200 cu termen-limita la 25 mai 2015 poate fi depusa si online":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016