Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Declaratia 200 in anul 2016. Cine depune formularul si ce alte obligatii exista?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 13 Apr. 2016 Exclusiv
Tags: declaratia 200, formularul 200, veniturile realizate din romania, asociere, anaf

Va reamintim, prin cele ce urmeaza, ca in calitate de contribuabili persoane fizice, aveti obligatia de a depune, in conditiile prezentate mai jos, formularul 200 "Declaratie privind veniturile realizate din Romania" pana la data de 25 mai 2016.


Declaratia 200 se depune de catre persoanele fizice care realizeaza, in mod individual sau intr-o forma de asociere, venituri in bani si/sau in natura din Romania, provenind din:
- activitati independente;
- cedarea folosintei bunurilor;
- activitati agricole pentru care venitul net se stabileste in sistem real;
- piscicultura;
- silvicultura;
- transferul titlurilor de valoare, altele decit partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise;
- operatiuni de vinzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, precum si orice alte operatiuni similare, altele decit cele cu instrumente financiare tranzactionate pe piete autorizate si supravegheate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare;
- jocuri de noroc.

Formularul 200 - "Declaratie privind veniturile realizate din Romania", modificat si completat prin OPANAF nr.3605/2015 si OPANAF nr.950/2016, se poate obtine direct de la sediul unitatilor fiscale sau poate fi descarcat de pe site-ul A.N.A.F., de la adresa www.anaf.ro, sectiunea Asistenta contribuabili/Toate formularele, cu explicatii.

Declaratia 200 poate fi depusa:
- in format hartie, direct la registratura organului fiscal in a carui raza teritoriala contribuabilul are adresa unde isi are domiciliul, potrivit legii, sau adresa unde locuieste efectiv, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal in Romania;
- organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla domiciliul fiscal al imputernicitului sau curatorului fiscal, dupa caz, in cazul persoanelor fizice care nu au domiciliul fiscal in Romania;
- organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla sursa de venit, pentru contribuabilii persoane fizice, fara domiciliu fiscal in Romania;
- la oficiul postal, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.

Persoanele fizice care au acces la internet au urmatoarele optiuni in ceea ce priveste depunerea formularului 200 "Declaratie privind veniturile realizate din Romania":
- completarea formularului electronic si semnarea cu certificat digital calificat prin utilizarea serviciului de depunere declaratii on-line, existent pe portalul eguvernare.ro. Formularul completat al declaratiei se depune in format PDF,cu fisier XML atasat.
- completarea datelor folosind serviciul Spatiul Privat Virtual astfel: contribuabilii care sunt inregistrati in spatiu privat virtual pot transmite formularul 200 "Declaratie privind veniturile realizate din Romania" selectand campul "Declaratii- Completare declaratii" aflat pe coloana din stanga a paginii de pornire.
- contribuabilii care nu sunt inregistrati in spatiu privat virtual pot incepe sa foloseasca acest serviciu accesand www.anaf.mfinante.gov.ro "Spatiul Privat Virtual" pagina "inregistrare utilizatori" si completand informatiile solicitate.


Sursa: AJFP Olt
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Declaratia 200 in anul 2016. Cine depune formularul si ce alte obligatii exista?":
Rating:

Nota: 3.5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016