Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Declaratie rectificativa la 390. Ce sanctiuni se aplica pentru depunere declaratie incompleta?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 31 Mar. 2016 Exclusiv
Tags: declaratie rectificativa, contraventii, declaratia 390, codul de procedura fiscala

In randurile de mai jos, vom vedea in ce masura mai este valabila reglementarea din Codul de procedura fiscala potrivit careia o declaratie rectificativa 390 depusa pana la termenul legal de depunere a urmatoarei declaratii nu se sanctioneaza contraventional in cazul in care depunerea declaratiei incomplete nu a fost constata de organul fiscal.


S-a depus declaratia 390 in luna ianuarie 2016 in termul legal, dar ulterior s-a mai primit o factura cu data de ianuarie 2016 care ar fi trebuit inregistrata in declaratia 390.  Vom vedea daca se poate depune o declaratie rectificativa pentru luna ianuarie 2016 pana in termenul de 25.03.2016 fara amenda.

Potrivit instructiunilor pentru completarea formularului (390 VIES) „Declaratie recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare" declaratia depusa initial se rectifica prin depunerea unei noi declaratii, pe acelasi format, bifand casuta “rectificativa".  

Se completeaza  toate rubricile formatului cu datele valabile la momentul declararii, indiferent daca acestea au ma fost declarate. Ajustarile se declara pentru luna calendaristica in care intervine exigibilitatea taxei, conform art. 282 alin. (9) din Codul fiscal, respectiv in luna calendaristica  in care regularizarea a fost comunicata clientului.

Contraventiile in cazul declaratiilor recapitulative incorecte ori incomplete se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 1500 lei conform art. 337 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala.

Sanctiunea nu se aplica persoanelor care corecteaza declaratia recapitulative pana la termenul legal de depunere a urmatoarei declaratii recapitulative, daca fapta nu a fost constatata de organul fiscal anterior corectarii.

Revenind la cazul prezentat in care societetea depune Declaratia rectificativa 390 aferenta lunii ianuarie 2016 pana la data de 25.03.2016, atunci aceasta NU va fi sanctionata.


Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Gina Dragon - Consultant fiscal si economist

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Declaratie rectificativa la 390. Ce sanctiuni se aplica pentru depunere declaratie incompleta?":
Rating:

Nota: 4.05 din 5 din 10 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016