Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Elemente noi in Declaratia 394 de la 1 ianuarie 2017 si amenzi

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 23 Dec. 2016 Exclusiv
Tags: termen declaratia 394, elemente noi declaratia 394, amenzi nedepunere declaratie

In primul rand, nu uitati ca de la 1 ianuarie 2017, in declaratia 394 vor fi cerute numele, prenumele, codul numeric personal sau codul unic de inregistrare (CUI) si adresa completa pentru toate facturile emise catre persoane fizice, indiferent de valoare.


In acelasi timp, pentru perioada 1 iulie - 31 decembrie, pentru livrarile de bunuri /prestarile de servicii efectuate catre persoane fizice pentru care au fost emise facturi cu valoare individuala mai mare de 10.000 de lei, precum si in ceea ce priveste livrarile de bunuri /prestarile de servicii efectuate de persoane impozabile care aplica regimul special pentru agentiile de turism, pentru bunurile second-hand, opere de arta, obiecte de colectie si antichitati, trebuie sa fie completat numarul total al facturilor emise, valoarea totala a bazei impozabile si TVA aferenta, defalcate pe cote de TVA.  

Nedepunerea declaratiei 394 in termenul legal este considerata contraventie si se sanctioneaza cu amenda, in conformitate cu prevederile art. 336 alin. (2) lit. c) din Codul de procedura fiscala, in vigoare de la 1 ianuarie.  

Cuantumul amenzii este diferentiat in functie de marimea contribuabilului, astfel ca sanctiunea aplicabila contribuabililor mari si mijlocii pentru nedepunerea declaratiei 394 este cuprinsa intre 12.000 si 14.000 de lei, in timp ce, pentru contribuabilii mici si persoanele fizice, normele in vigoare stabilesc pentru nedepunerea formularului amintit o amenda de la 2.000 la 3.500 de lei.  

Totusi, contribuabilii sanctionati pentru nedepunerea la termen a declaratiei 394 au posibilitatea de-a achita, in termen de 48 de ore de la comunicarea procesului verbal de contraventie, jumatate din valoarea minima a amenzii.  


Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Elemente noi in Declaratia 394 de la 1 ianuarie 2017 si amenzi":
Rating:

Nota: 4.71 din 5 din 12 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016