Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Formularele privind impozitul pe venit au fost modificate

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 15 Apr. 2016 Exclusiv
Tags: impozitul pe venit, modificari formulare, decizie de impunere, decizie de anulare

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr.257/6 aprilie 2016, a fost publicat OPANAF nr.1.110/31.03.2016 privind modificarea si completarea OPANAF nr.3.622/2015 pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare utilizate in administrarea impozitului pe venit si a contributiilor sociale datorate de persoanele fizice.

Acesta se refera la persoanele fizice care nu isi indeplinesc obligatiile declarative privind veniturile realizate, formularele fiind particularizate pentru impozitul pe venitul persoanei fizice.

Noul Cod de procedura fiscala permite stabilirea din oficiu a unor impozite atunci cand contribuabilul – fie persoana fizica, fie persoana juridica – nu isi indeplineste obligatia declarativa conform art.107 din Codul de procedura fiscala.

Baza impozabila este stabilita prin estimare rezonabila sub rezerva inspectiilor ulterioare, conform art.106 din Codul de procedura fiscala.

Prin acest act normativ sunt modificate si actualizate, conform noilor reglementari fiscale, urmatoarele documente:

· 256 "Decizie de impunere din oficiu a veniturilor persoanelor fizice”, cod 14.13.02.13/o si "Anexa la Decizia de impunere din oficiu a veniturilor persoanelor fizice”

· 257 "Decizie de anulare a deciziei de impunere din oficiu a veniturilor persoanelor fizice”, cod 14.13.02.13/d.d.o

Scadenta impozitelor pentru sumele stabilite din oficiu este determinata in functie de momentul comunicarii deciziei de impunere, astfel:
- daca decizia de impunere este comunicata persoanei fizice in perioada 1 – 15 a lunii curente, impozitul devine scadent pana la data de 5 a lunii urmatoare;
- daca decizia de impunere este comunicata in perioada 16 – 31 a lunii curente, termenul de plata este scadent pana la data de 20 a lunii urmatoare.

In cazul in care contribuabilul isi indeplineste, in termen de maxim 60 de zile de la comunicarea deciziei de impunere, obligatia depunerii declaratiei fiscale, in acest caz se anuleaza decizia de impunere din oficiu, urmand ca impozitele sa se determine conform datelor actualizate de catre contribuabil.

Impotriva ambelor formulare, respectiv a Deciziei de impunere ori a Deciziei de anulare, din oficiu, persoana interesata poate depune contestatie in termen de 45 de zile de la comunicarea actului administrativ fiscal.
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Formularele privind impozitul pe venit au fost modificate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016