Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Formularul 017. Explicatii noi de la ANAF!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 15 Nov. 2016 Exclusiv
Tags: persoane juridice straine, formularul 017, opanaf nr 2994/2016, declaratie de mentiuni

Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.2994/2016 se refera la procedura de inregistrare a contractelor/documentelor incheiate intre persoane juridice romane, persoane fizice rezidente, precum si persoane juridice straine care desfasoara activitate in Romania printr-un sediu permanent/sediu permanent desemnat si persoane juridice straine sau persoane fizice nerezidente.

Relativ la acest act normativ, ANAF face urmatoarele precizari:

Persoanele juridice romane, persoanele fizice rezidente, precum si persoanele juridice straine care desfasoara activitate in Romania printr-un sediu permanent/sediu permanent desemnat,

– beneficiare ale unor prestari de servicii de natura activitatilor de lucrari de constructii, montaj, supraveghere, consultanta, asistenta tehnica si orice alte activitati,

– executate de persoane juridice straine sau fizice nerezidente pe teritoriul Romaniei,


au obligatia sa inregistreze contractele/documentele incheiate cu acesti parteneri prin depunerea formularului 017 la organele fiscale teritoriale in a caror raza teritoriala isi au domiciliul fiscal, potrivit procedurii instituite prin OPANAF nr.2994/2016. In cazul in care acestea au calitatea de contribuabili mari si mijlocii, potrivit reglementarilor legale in vigoare, formularul 017 se va depune la organul fiscal central competent pentru administrare.

Nu fac obiectul inregistrarii contractele/documentele pentru activitati desfasurate in afara teritoriului Romaniei.

Atunci cand nu este incheiat contract in forma scrisa, se inregistreaza documentele care justifica prestarile efective de servicii pe teritoriul Romaniei: situatii de lucrari, procese-verbale de receptie, rapoarte de lucru, studii de fezabilitate, studii de piata sau orice alte documente corespunzatoare.

Declaratia se completeaza si se depune pentru fiecare contract sau document care justifica prestarile efective de servicii efectuate pe teritoriul Romaniei, in termen de 30 de zile de la data incheierii contractelor sau de la data emiterii oricaror documente prevazute de lege.

Declaratia se depune in format hartie direct la registratura organului fiscal central competent sau prin posta, cu confirmare de primire, fara a fi insotita de documente doveditoare ale datelor inscrise in declaratie.

Declaratia poate fi depusa si prin mijloace electronice de transmitere la distanta, potrivit legii.

In situatia in care in datele declarate initial intervin modificari, acestea se declara, in termen de 15 zile de la data producerii acestora, prin depunerea unei noi declaratii, avand bifata casuta "Declaratie de mentiuni".

Sursa: AJFP Arges
Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Formularul 017. Explicatii noi de la ANAF!":
Rating:

Nota: 3.5 din 5 din 7 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016