Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Formularul 088 nu se va mai depune de firmele care isi schimba administratorul, asociatii sau sediul

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 30 Mar. 2016 Exclusiv
Tags: formularul 088, declaratia 394, d394, 1 iulie, cnp optional, risc fiscal

Termenul de intrare in vigoare a noului formular 394 s-a amanat de la 1 aprilie pentru data de 1 iulie. Declaratia 394 se depune de toate firmele platitoare de TVA incepand cu anul 2016. Un element important il reprezinta faptul ca nu va mai trebui completat si depus inclusiv pentru perioada care s-a scurs de la inceputul anului, asa cum era prevazut initial.


Aceste cerinte rezolvate si anuntate recent de ministrul Finantelor, Anca Dragu, se regasesc printre propunerile trimise de contribuabili prin intermediul platformei Maisimplu.gov.ro.

In plenul Camerei Deputatilor,  Anca Dragu a prezentat si unele modificari concrete pe care le suporta atat formularul 394, cat si formularul 088, potrivit Agerpres:

"CNP-ul devine optional. Acesta trebuie declarat doar in cazul facturilor de peste 10.000 de lei. De asemenea, formularul nu se va mai depune retroactiv, acesta va intra in vigoare de la 1 iulie si societatile nu mai trebuie sa declare inca o data facturile emise sau primite in primul semestru al anului".

De asemenea, in ce priveste formularul 088, se elimina obligatia ca firmele care isi schimba administratorul, asociatii sau sediul sa depuna declaratia, cu exceptia situatiilor in care exista un risc fiscal ridicat, anunta aceeasi sursa.

"Ministerul Finantelor Publice si ANAF sunt parte activa a procesului inceput odata cu initiativa guvernamentala de reducere a birocratiei. Astfel, lucram la solutii pentru simplificarea semnificativa a formularelor fiscale si a procedurilor.

Ma refer in principal la simplificarea formularelor 088 si 394. in ceea ce priveste formularul 088, vom veni cu modificari pentru simplificarea acestuia in sensul: eliminarii intrebarii legate de cazierul fiscal, deoarece acestea sunt informatii pe care ANAF deja le detine. Acolo unde nu se renunta la intrebare, se simplifica.

Nu se mai solicita acea apostila pentru diplome si declararea veniturilor se poate face in transe. Cel mai important aspect vizeaza, insa, schimbarea administratorului sau a sediului unei firme. ANAF nu le va mai cere contribuabililor aflati in aceasta situatie sa depuna declaratia 088, cu exceptia situatiilor in care exista risc fiscal ridicat", a declarat Anca Dragu, citata de Agerpres.
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Formularul 088 nu se va mai depune de firmele care isi schimba administratorul, asociatii sau sediul":
Rating:

Nota: 4.5 din 5 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016