Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Formularul 088 se modifica si va fi gata pana la 1 iulie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 09 Iun. 2016 Exclusiv
Tags: declaratia 088, formularul 088, modificari, sediul social, risc fiscal

Pana la finele lunii iunie ar urma sa intre in vigoare o forma mult mai simplificata pentru Formularul 088. Declaratia pentru inregistrare in scopuri de TVA urmeaza sa fie modificata din nou, urmand doleantele mediului de afaceri si ale contribuabililor.

Presedintele ANAF, Dragos Doros, a anuntat recent ca aceste simplificari vor elimina cerinta de a furniza ANAF documente care se afla deja in posesia institutiei.

"Noul formular va fi mult simplificat fata de varianta propusa pentru dezbatere publica. Faptul ca niciun document care se afla deja in posesia ANAF nu va mai fi cerut contribuabililor este principala simplificare", a declarat Dragos Doros pentru Profit.ro.

Mediul de afaceri a cerut in repetate randuri simplificarea formularului 088, iar nemultumirile foarte mari au vizat faptul ca procedura dificila furnizata de ANAF a dus la invalidarea si refuzul de intrare in sistemul de TVA, aminteste sursa de mai sus.

O obligatie care a starnit controverse e cea reprezentata de faptul ca Declaratia 088 trebuie depusa de fiecare data cand firma isi schimba sediul social, administratorii si/sau asociatii.

Formularul 088 va contine 17 intrebari in loc de 20, asa cum includea formularul initial. Se vor avea in vedere si acele intrebari dificile care au creat probleme persoanelor care depun aceasta declaratie.

"Formularul evalueaza capacitatea si intentia de a desfasura activitati economice, or, in astfel de situatii, procedura a fost considerata abuziva. Neprimirea sau anularea codului inseamna o cheltuiala in plus pentru firme atata timp cat nu au posibilitatea sa deduca taxa.

Cele doua proiecte ale ANAF elimina obligativitatea in aceste cazuri, insa extind cerinta pentru toate companiile care au un cod valid de TVA si care prezinta risc fiscal", informeaza Profit.ro.

Continuarea aici.

Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Formularul 088 se modifica si va fi gata pana la 1 iulie":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016