Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Formularul 600. Noi modificari propuse de Ministrul Finantelor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 23 Ian. 2018
Tags: formular 600, mfp, ministrul finantelor

Ionut Misa, Ministrul Finantelor, a declarat marti, 23 ianuarie, ca regimul declararii veniturilor din activitati independente ar putea fi schimbat astfel incat sa nu mai fie necesara depunerea Formularului 600, iar plata contributiilor sociale aferente sa se faca pe baza de CNP.

"Ne gandim la posibilitatea ca persoanele vizate sa nu mai depuna Declaratia 600 si plata sa se faca pe baza de CNP (Cod Numeric Personal)", a declarat Ministrul Finantelor, citat de mediafax.ro.

Ionut Misa a explicat ca se ia in calcul posibilitatea regularizarii acestei declaratii si ca "vom introduce prevederi tranzitorii pentru cei care deja au depus Declaratia 600".

In plus, "la categoriile profesionale unde se poate realiza stopajul la sursa, luam in calcul revenirea la acest sistem, iar unde nu se poate - sa mergem pe varianta declararii", a adaugat Ministrul Finantelor. Potrivit noilor conditii, contribuabilii care realizeaza venituri din activitati independente trebuie sa declare aceste venituri si sa efectueze personal platile, trimestrial.

Termenele de plata sunt 25 martie pentru contributiile aferente veniturilor realizate in trimestrul I, apoi 25 iunie pentru contributiile aferente veniturilor realizate in trimestrul II, 25 septembrie pentru contributiile aferente veniturilor realizate in trimestrul III si 25 decembrie pentru contributiile aferente veniturilor realizate in trimestrul IV, scrie mediafax.ro.

Ordonanta de urgenta pentru amanarea termenului de depunere a formularului 600

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a publicat proiectul de ordonanta de urgenta pentru amanarea termenului de depunere a formularului 600.

Conform notei de fundamentare care poate fi consultata pe site-ul MFP, noul termen de depunere a declaratiei 600 este 1 martie 2018, nu 31 ianuarie, cum este in prezent.

"Avand in vedere faptul ca prin noul model fiscal de refomare a sistemelor sociale din Romania, declaratia se depune si de catre unele categorii de persoane care nu au avut aceasta obligatie inainte de 1 ianuarie 2018, cum ar fi persoanele fizice care realizeaza venituri din drepturi de proprietate intelectuala, din cedarea folosintei bunurilor, agricultura, silvicultura, piscicultura, investitii, asocieri cu persoane juridice sau din alte surse, pentru a veni in sprijinul acestora, se impune luarea unor masuri privind prorogarea termenului de depunere a acestei declaratii", se arata in documentul mentionat mai sus.
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Formularul 600. Noi modificari propuse de Ministrul Finantelor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016