Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Finantelor: Cinci formulare vor fi comasate intr-unul singur

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 13 Feb. 2018
Tags: mfp, formular 600, guvern

Eugen Teodorovici, ministrul de Finante, a declarat astazi ca Ministerul Finantelor Publice (MFP) va definitiva in cursul acestei saptamani mecanismul de comasare a celor cinci formulare, printre care si Declaratia 600, intr-unul singur.

"Nu se amana. Ramane cum s-a anuntat la nivelul Guvernului. Avem acea ordonanta care a amanat termenul pana la 15 aprilie, timp in care noi vom propune echipei guvernamentale un nou mecanism, astfel incat inclusiv cu actul normativ care sa schimbe din punct de vedere legal acest lucru, act normativ care va fi aprobat probabil in prima parte a lunii martie, astfel incat nimeni sa nu fie afectat nici de primul termen de plata si nici de ceea ce mai urmeaza. Lumea sa stea linistita", a precizat ministrul de Finante, citat de mediafax.ro.

Totodata, el a subliniat ca in cursul acestei saptamani va fi definitivat mecanismul.

"Dupa aceea, dupa ce vom avea o discutie la nivel de Guvern si va fi agreat, vom incepe discutia publica pe fiecare propunere in parte, sa vedem daca mai sunt si alte propuneri. Eu zic ca saptamana asta e gata mecanismul la Ministerul de Finante. Va fi o comasare de formulare pentru persoane fizice. Sunt cinci formulare de acest tip. Vom incerca o comasare la unul singur. De asemenea, cei care au depus nu o sa mai depuna aceste formulare. in cazul in care sumele din formularul initial sunt mai mari decat ceea ce vor estima pe anul in curs, adica mergem pe estimare si nu pe ceea ce s-a realizat in 2017. Nu-si va pierde nimeni calitatea de asigurat, pentru ca suntem in termenul legal de la ultima plata si pana in prezent. Am spus ca vom veni cu o ordonanta de urgenta exact inainte de cele 90 de zile, in asa fel incat nimeni sa nu-si piarda aceasta calitate de asigurat", a adaugat Eugen Teodorovici.
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Finantelor: Cinci formulare vor fi comasate intr-unul singur":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016