Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Modificari decont TVA si interpretarea corecta a legislatiei. Cum inscriem in declaratia 300 soldul TVA?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 28 Apr. 2016 Exclusiv
Tags: modificari decont tva, declaratia 300, codul fiscal, insolventa, masa credala

Facem referire, prin cele ce urmeaza, la faptul ca in instructiunile de completare a Declaratiei 300 pentru anul 2016 (ultima versiune) apare mentiunea "Atentie! Nu se inscriu in decont: - taxa cumulata de plata cu care organul fiscal s-a inscris la masa credala potrivit prevederilor Legii 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa cu modificarile si completarile ulterioare; - soldul sumei negative de taxa inscris in decontul aferent perioadei fiscale anterioare datei deschiderii procedurii insolventei prevazute de Legea 85/2014 cu modificarile si completarile ulterioare."


Vom vedea care este interpretarea corecta a celor de mai sus si daca se refera doar la societatea intrate in insolventa pe Legea 85/2014 sau si la cele pe Legea 85/2006. De asemenea, vom stabili daca trebuie inscris la randul 35 din Declaratia 300 soldul TVA existent la data intrarii in insolventa si inscris la masa credala.


Legea 85/2006 a fost abrogata de Legea 85/2014. Paragraful se refera la societatile intrate in insolventa indiferent cand (legea nu specifica si L85/2006 pentru ca este abrogata, de aceea referirea se face la legea in vigoare).

La randul 35 din Decont se trece in mod normal soldul TVA de plata din decontul perioadei precedente neachitate pana la data depunerii decontului de TVA. In instructiunile de completare a formularului 300 se precizeaza:

"Sectiunea "Regularizari conform art. 303 din Codul fiscal

Randul 35 - se preia suma prevazuta la rd. 41 din decontul perioadei precedente celei de raportare, din care se scad sumele achitate pana la data depunerii decontului. Prin exceptie:
(…)
- in primul decont de taxa depus la organul fiscal dupa data inscrierii organului fiscal la masa credala, potrivit Legii nr. 85/2014
privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, cu modificarile si completarile ulterioare, nu se preia, din decontul perioadei fiscale anterioare, taxa cumulata de plata cu care organul fiscal s-a inscris la masa credala."

Deci la randul 35 nu se va mai trece soldul TVA existent la data intrarii in insolventa si inscris la masa credala.

Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Anca Ivanov - Expert contabil

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Modificari decont TVA si interpretarea corecta a legislatiei. Cum inscriem in declaratia 300 soldul TVA?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016