Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noi creante incluse in formularul 100

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 28 Feb. 2013 Exclusiv
Tags: modificari formularul 100, taxe, creante, impozit venituri suplimentare, obligatii plata

Va aducem la cunostinta ca in formularul 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat" au fost introduse elemente noi referitoare la impozitul pe venit.




Aceste schimbari au fost reglementate prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 195/2013 pentru modificarea si completarea OPANAF nr. 1.950/2012 privind aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa.

Ordinul amintit a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 111/26.02.2013.

Potrivit actului normativ precizat, in Anexa nr. 11 "Nomenclatorul obligatiilor de plata la bugetul de stat" din OPANAF nr. 1.950/2012, s-au introdus 3 noi creante fiscale, prevazute la randurile 62, 63 si 64, astfel:

- randul 62 "Impozit pe monopolul natural din sectorul energiei electrice si al gazului natural";

- randul 63 "Impozit pe veniturile din activitatile de exploatare a resurselor naturale, altele decat gazele naturale";

- randul 64 "Impozit asupra veniturilor suplimentare obtinute ca urmare a dereglementarii preturilor din sectorul gazelor naturale".


Creanta nr. 62 "Impozit pe monopolul natural din sectorul energiei electrice si al gazului natural" se calculeaza si se declara de catre operatorii de transport de energie electrica si gaze naturale si de catre distribuitorii de energie electrica si gaze naturale licentiati de ANRDE, conform prevederilor OG nr. 5/2013 privind stabilirea unor masuri speciale de impozitare a activitatilor cu caracter de monopol natural din sectorul energiei electrice si al gazului natural.

Creanta nr. 63 "Impozit pe veniturile din activitatile de exploatare a resurselor naturale, altele decat gazele naturale" se calculeaza si se declara de operatorii economici care desfasoara activitati de exploatare a resurselor naturale, altele decat gazele naturale (exploatarea: forestiera, carbunelui, petrolului, minereurilor feroase, minereurilor de uraniu si toriu, minereurilor metalifere neferoase) si de catre cei care au licenta de exploatare a acestor resurse, conform prevederilor OG nr. 6/2013 privind instituirea unor masuri speciale pentru impozitarea exploatarii resurselor naturale, altele decat gazele naturale.

Creanta nr. 64 "Impozit asupra veniturilor suplimentare obtinute ca urmare a dereglementarii preturilor din sectorul gazelor naturale" se calculeaza si se declara de operatorii economici care desfasoara activitati de extractie si activitati de vanzare a gazelor naturale extrase din Romania conform prevederilor OG nr. 7/2013 privind instituirea impozitului asupra veniturilor suplimentare obtinute ca urmare a dereglementarii preturilor din sectorul gazelor naturale.

Creantele se declara in modulul II "Impozite, taxe si alte obligatii care nu se platesc in contul unic" din formularul 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat".

Sursa: DGFP Valcea


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noi creante incluse in formularul 100":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016