Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Nou: modificari ale cotelor defalcate din impozitul pe venit

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Infotva la 07 Dec. 2011 Exclusiv
Tags: cote defalcate, buget local, impozit pe venit

In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 854/02.12.2011 a fost publicata Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 102/25.11.2011 pentru modificarea Legii nr. 273/2006 privind finantele publice locale.


Potrivit acestui act normativ, din impozitul pe venit incasat la bugetul de stat la nivelul fiecarei unitati administrativ teritoriale, cu exceptia impozitului pe veniturile din pensii, se aloca lunar in termen de 5 zile lucratoare de la finele lunii in care s-a incasat acest impozit, o cota de:

- 41,75% la bugetele locale ale comunelor, oraselor si municipiilor pe al caror teritoriu isi desfasoara activitatea platitorii de impozit pe venit;

- 11,25% la bugetul local al judetului;

- 18,5% intr-un cont distinct, deschis pe numele directiei generale a finantelor publice judeteana la trezoreria municipiului resedinta de judet, pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, ale oraselor si ale municipiilor, precum si a bugetului local al judetului.

Pentru municipiul Bucuresti, cota 71,5% din impozitul pe venit cu exceptia impozitului pe veniturile din pensii, se repartizeaza, in termen de 5 zile lucratoare de la finele lunii in care s-a incasat acest impozit astfel:

- 20% la bugetele locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti;

- 44,5% la bugetul local al municipiului Bucuresti;

- 7% intr-un cont distinct deschis pe numele DGFPM Bucuresti, la Trezoreria Municipiului Bucuresti, pentru echilibrarea bugetelor locale ale sectoarelor, precum si a bugetului local a municipiului Bucuresti.

Din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale, aprobate anual prin legea bugetului de stat, si din cota de 18,5%, o cota de 27% se aloca bugetului propriu al judetului, iar diferenta se repartizeaza pentru bugetele locale ale comunelor, oraselor si municipiilor, astfel:

- 80% din suma se repartizeaza in doua etape, prin decizie a directorului directiei generale a finantelor publice in functie de urmatoarele criterii: populatie, suprafata din intravilanul unitatii administrativ-teritoriale si capacitatea financiara a unitatii administrativ-teritoriale;

- 20% din suma se repartizeaza, prin hotarare a consiliului judetean pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala si pentru sustinerea proiectelor de infrastructura care necesita cofinantare locala.

Pentru municipiul Bucuresti, din cota de 7% se aloca o cota de 25% pentru bugetul local al municipiului Bucuresti, iar diferenta se repartizeaza pentru bugetele locale ale sectoarelor astfel:

- 85% din suma se repartizeaza, prin decizie a directorului DGFPM Bucuresti;

- 15% din suma se repartizeaza prin hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala si pentru sustinerea proiectelor de infrastructura care necesita cofinantare locala.

De retinut! Aceste prevederi legale se aplica impozitului pe venit incasat la bugetul de stat incepand cu luna decembrie 2011.

Autor: Infotva

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Nou: modificari ale cotelor defalcate din impozitul pe venit ":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016