Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noul model al declaratiei 112 si termenul de optiune pentru depunerea lunara

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 16 Sep. 2011 Exclusiv
Tags: anaf, declaratia 112, model formular 112, modificari codul fiscal, depunere declaratie 112

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a reglementat noul model al Declaratiei 112, stabilind in acelasi timp si continutul formularului privind optiunea pentru depunerea lunara a declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate (declaratia unica 112).


De asemenea, modificarile aduse prin Ordonanta Guvernului nr.29/2011 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, precum si prin
Ordonanta Guvernului nr.30/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal schimba procedura initiala prin care era reglementat un termen de declarare lunara in functie de anumite categorii de contribuabili.

Categoriile de contribuabili pot opta insa pentru depunerea lunara a declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate in cazul in care declaratia privind aceasta optiune va fi depusa pana la data de 25 septembrie 2011.

Actul normativ stabileste prevederile conform carora contribuabilii mici, cu pana la trei salarii exclusive si o cifra de afaceri de sub 100.000 euro, ONG-urile si asociatiile de proprietari care vor depune, incepand de la 1 octombrie, declaratia unica 112 trimestrial.

Potrivit datelor estimative din partea Ministerului de Finante, circa 54,7% din totalul contribuabililor vor beneficia de aceasta facilitate. Referitor la contribuabilii mari si mijlocii vor depune declaratia o data pe luna. In ceea ce priveste modificarile aferente modelului si continutului formularului D112, acestea sunt prevazute intr-un proiect de ordin al presedintelui ANAF.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noul model al declaratiei 112 si termenul de optiune pentru depunerea lunara":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016