Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noutati de la ANAF: proiect pentru modificare Formular 101

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 26 Oct. 2015 Exclusiv
Tags: declaratii, impozitul pe profit, formularul 101, proiect ordin, anaf

Un proiect de ordin pentru modificarea si completarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala 1950/2012 privind aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa a fost publicat recent de ANAF.


Ca urmare a modificarii si completarii Legii 571/2003 privind Codul fiscal, prin Ordonanta de urgenta a Guvernului 6/2015, incepand cu 1 iunie 2015, persoanele juridice rezidente intr-un stat membru al Uniunii Europene sau al Spatiului Economic European pot opta pentru regularizarea impozitului platit in Romania, potrivit regulilor prevazute in Titlul II din Codul fiscal, aplicabile persoanelor rezidente.

Ca urmare a modificarilor legislative, a aparut necesitatea adaptarii formularului 101 "Declaratie privind impozitul pe profit" si modificarii instructiunilor de completare a acestuia, in vederea aplicarii dispozitiilor art. 116^1 din Legea 571/2003 privind Codul fiscal.

Astfel, prin prezentul proiect de ordin, se propune modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala 1950/2012, dupa cum urmeaza:

1. Modificarea formularul 101 "Declaratie privind impozitul pe profit" prin introducerea unei rubrici privind optiunea persoanelor juridice rezidente intr-un stat membru al Uniunii Europene sau al Spatiului Economic European, pentru regularizarea impozitului platit in Romania, potrivit art. 116^1 din Legea 571/2003.

2. Modificarea Instructiunilor de completare a formularului 101 "Declaratie privind impozitul pe profit" prin introducerea unor prevederi referitoare la depunerea declaratiei in situatiile prevazute la art. 116^1 din Legea 571/2003.


Proiectele de acte normative, initiate de ANAF, sunt facute publice pe site-ul institutiei, la adresa www.anaf.ro, domeniul Legislatie/Transparenta decizionala.
De asemenea, acestea pot fi consultate la Serviciul Comunicare, Relatii Publice si Mass-Media din cadrul ANAF, cu sediul in str. Apolodor nr. 17, sector 5, Bucuresti.

Sursa: ANAF
Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noutati de la ANAF: proiect pentru modificare Formular 101":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016