Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Proiect de ordin ANAF pentru aprobarea procedurilor de definitivare a impozitului anual pe venituri

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 07 Aug. 2018
Tags: definitivarea impozitului anual, impozitul pe venituri, veniturile persoanelor fizice

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a pus in dezbatere publica Proiectul de Ordin pentru aprobarea procedurilor privind definitivarea impozitului anual pe veniturile realizate de persoanele fizice, precum si a modelului si continutului unor formulare.

Avand in vedere dispozitiile art.5 alin.(4) si ale art.133 alin.(9) si (13) lit.b) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si avizul conform al Ministerului Finantelor Publice comunicat prin adresa nr. 749531 din data de 14.06.2018, presedintele ANAF emite urmatorul ORDIN 

Art.1 - Se aproba "Procedura de stabilire a impozitului anual pe veniturile realizate de persoanele fizice si de emitere a deciziilor de impunere anuala", prevazuta in anexa nr.1. 

Art.2 - Se aproba ”Procedura privind stabilirea sumei reprezentand pana la 2% din impozitul pe venitul anual datorat pentru sustinerea entitatilor nonprofit/unitatilor de cult si a cheltuielilor admise cu bursele private, acordate potrivit legii”, prevazuta in anexa nr.2. 

Art.3 - Se aproba modelul si continutul urmatoarelor formulare:
a) 250 "Decizie de impunere anuala pentru veniturile realizate din Romania de persoanele fizice", cod 14.13.02.13/a, prevazut in anexa nr.3; 
b) 251 "Decizie de impunere anuala pentru veniturile realizate din strainatate de persoanele fizice", cod 14.13.02.13/5a, prevazut in anexa nr.4. 

Art.4 - (1) Formularele prevazute la art.3 se utilizeaza pentru definitivarea impozitului anual datorat pe veniturile realizate de persoanele fizice in anul 2017. 
(2) Pana la data de 30 septembrie 2018, organul fiscal central competent stabileste impozitul pe venitul/castigul net anual impozabil datorat, emite si transmite deciziile de impunere anuala.
(...)

Art.6 - Prevederile prezentului ordin se aplica pentru veniturile realizate de persoanele fizice in anul 2017. 

In referatul de aprobare a proiectului de ordin se arata ca prin acesta se propun urmatoarele: 

a) aprobarea procedurii de stabilire a impozitului anual pe veniturile realizate de persoanele fizice si de emitere a deciziilor de impunere anuala; 

Procedura reglementeaza urmatoarele aspecte: 
- termenul de procesare a declaratiilor de impunere anuala;
- operatiunile efectuate de organul fiscal in procesul de stabilire a impozitului anual: procesarea declaratiilor, emiterea si comunicarea deciziilor de impunere anuala;
- stabilirea venitului net anual impozabil si a impozitului anual datorat.

b) aprobarea procedurii privind stabilirea sumei reprezentand pana la 2% din impozitul pe venitul anual datorat pentru sustinerea entitatilor nonprofit/unitatilor de cult si a cheltuielilor admise cu bursele private, acordate potrivit legii; Procedura reglementeaza urmatoarele aspecte: 
- operatiunile efectuate de organul fiscal in procesul de solutionare a cererilor privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul pe venitul anual datorat pentru sustinerea entitatilor noprofit/unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private, conform legii;
- termenul de procesare a cererilor;
- modalitatea de stabilire a cheltuielilor admise cu bursele private si a sumelor de virat in contul entitatilor nonprofit/unitatilor de cult.

c) aprobarea modelului si continutului formularelor 250 ”Decizie de impunere anuala pentru veniturile realizate din Romania de persoanele fizice” si 251 ”Decizie de impunere anuala pentru veniturile realizate din strainatate de persoanele fizice”, utilizate pentru definitivarea impozitului anual datorat de persoanele fizice. 

Proiectul de ordin, Referatul si Anexele pot fi consultate aici.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Proiect de ordin ANAF pentru aprobarea procedurilor de definitivare a impozitului anual pe venituri":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016