Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Serviciu intracomunitar efectuat de un PFA | Declaram prin 200 sau 201?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 25 Feb. 2013 Exclusiv
Tags: serviciu intracomunitar, registrul operatorilor intracomunitari, pfa, declaratia 200, declaratia 201

Vom analiza astazi cazul unui PFA care efectueaza in noiembrie 2012 o prestare de servicii (consultanta) in UE in valoare de 500 euro. PFA-ul este neplatitor de TVA, iar prestarea de serviciu se face tot catre un neplatitor de TVA, serviciul fiind prestat in Romania. Vom stabili astfel ce obligatii declarative ii revin PFA-ului si daca este obligat sa se inregistreze in Registrul Operatorilor Intracomunitari.


Solutia consultantului:

Formularul 201 "Declaratie privind veniturile realizate din strainatate" se depune in conformitate cu art. 90 din codul fiscal , de catre persoanele fizice rezidente romane "care realizeaza venituri din strainatate, impozabile in Romania, ca urmare a desfasurarii unor activitati in strainatate, cum ar fi: venituri din profesii libere, venituri din activitati comerciale ...".

Asa cum rezulta din citatul de mai sus, prevazut la punctul 1 din Instructiunile de completare a declaratiei 201, veniturile care se declara prin acest formular sunt cele obtinute dintr-o activitate desfasurata in strainatate si nu in Romania.
Daca un PFA rezident in Romania desfasoara o activitate in strainatate printr-un sediu secundar, veniturile obtinute din tara respectiva se declara prin 201.
 
In Instructiune de completare a declaratiei 200 se arata:

"Declaratia se depune de catre persoanele fizice care realizeaza, in mod individual sau intr‐o forma de asociere, venituri in bani si/sau in natura din Romania, provenind din:

1.1. Activitati independente;"

Asadar, chiar daca venitul obtinut de dvs. din incasarea contravalorii prestarii provine de la un serviciu prestatat catre un nerezident, acest venit este unul obtinut din desfasurarea activitatii in Romania si nu in strainatate (printr-un sediu secundar), declarindu-se prin formular 200, pana la data de 25 mai 2013.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Serviciu intracomunitar efectuat de un PFA | Declaram prin 200 sau 201?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016