Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Sesiune ANAF privind Declaratia 200, cu termen la 25 mai 2016. Noi probleme rezolvate

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 08 Apr. 2016 Exclusiv
Tags: formularul 200, anaf, venituri din chirii, activitati independente, declaratia 200, 25 mai 2016

Sesiunea online ANAF de saptamana aceasta a avut ca tema Declaratia 200 care se va depune de catre contribuabilii care au aceasta obligatie pana la termenul-limita de 25 mai 2016.

ANAF si-a motivat alegerea de a opta pentru aceeasi tema si saptamana aceasta astfel:

"Avand in vedere ca se apropie termenul de depunere a formularului 200, 25 mai 2016, sesiunile de indrumare si asistenta care se vor desfasura pe pagina de Facebook, vor avea ca tema depunerea Declaratiei privind veniturile realizate din Romania pentru anul 2015.

Tema sesiunii de miercuri, 06.04.2016, va fi dedicata exclusiv persoanelor care au realizat in anul 2015 VENITURI DIN CEDAREA FOLOSINTEI BUNURILOR si care au obligatia de depunere a Declaratiei privind veniturile realizate din Romania."

Intrebare contribuabil: "Persoana fizica ce obtine venituri din chirii si din activitati independente-avocatura: in declaratia 200 completeaza ambele venituri?"


Raspuns oferit de Agentia Nationala de Administrare Fiscala – ANAF:

Declaratia se completeaza pentru fiecare categorie de venit ÅŸi pentru fiecare sursa de realizare a venitului.

Mentionam ca NU au obligatia depunerii declaratiei privind venitul realizat, contribuabilii care realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor pentru care chiria prevazuta in contractul incheiat intre parti este stabilita in lei, nu au optat pentru determinarea venitului net in sistem real si la sfarsitul anului anterior nu indeplinesc conditiile pentru calificarea veniturilor in categoria veniturilor din activitati independente.

Astfel, in situatia in care chiria este stabilita in lei, veti depune declaratia doar pentru veniturile din activitati independente.


Intrebare contribuabil: O persoana fizica cu doua contracte de inchiriere este obligata sa depuna declaratia 200?


Raspuns oferit de Agentia Nationala de Administrare Fiscala – ANAF:

Intrucat nu ati mentionat daca veniturile din cedarea folosintei bunurilor sunt in lei sau in valuta va precizam urmatoarele:

- NU au obligatia depunerii declaratiei privind venitul realizat, contribuabilii care realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor in baza contractelor incheiate intre parti in care chiria este exprimata in LEI, nu au optat pentru determinarea venitului net in sistem real ÅŸi la sfarsitul anului anterior nu indeplinesc conditiile pentru calificarea veniturilor in categoria veniturilor din activitati independente.

- in cazul in care, venitul realizat din cedarea folosintei bunurilor, reprezinta echivalentul in lei al unei sume in VALUTA, aveti obligatia completarii ÅŸi depunerii declaratiei privind venitul realizat, in care veti determina venitul brut pe baza cursului de schimb al pietei valutare comunicat de Banca Nationala a Romaniei, valabil pentru ultima zi a fiecarei luni, corespunzator lunilor din perioada de impunere.

Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Sesiune ANAF privind Declaratia 200, cu termen la 25 mai 2016. Noi probleme rezolvate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016