Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Split TVA 2018. Nou formular propus de ANAF

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 10 Ian. 2018
Tags: anaf, formular, formular 086

Agentia Nationala de Administrare Fiscala pregateste un nou formular pentru companiile care vor renunta la aplicarea optionala a mecanismului platii defalcate a TVA, pentru cele care vor dori sa aplice sistemul TVA split optional si pentru societatile care vor fi obligate sa treaca la acest mecanism de plata a taxei.

ANAF isi propune sa aduca modificari actualului formular 086, redenumindu-l "Notificare privind aplicarea/renuntarea la aplicarea mecanismului de plata defalcata a TVA", scrie startupcafe.ro.

Principalele modificari aduse de legea nr. 275/2017 sunt:

- Incepand cu data de 1 ianuarie 2018, aplicarea mecanismului platii defalcate a TVA devine obligatorie doar pentru persoanele inregistrate in scopuri de TVA care inregistreaza obligatii fiscale restante reprezentand TVA peste un anumit cuantum sau se afla sub incidenta legislatiei nationale privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa. Celelalte persoane impozabile inregistrate in scopuri de TVA pot opta pentru plata defalcata a TVA, fiind obligate sa notifice organul fiscal competent in acest sens.
 
- Pentru persoanele inregistrate in scopuri de TVA care intra sub incidenta legislatiei privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, dupa 31 decembrie 2017, obligatia de a notifica organului fiscal competent aplicarea platii defalcate a TVA, pana la data de 1 a lunii urmatoare celei in care acestia au intrat sub incidenta legislatiei privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa.
 
- S-au stabilit si conditiile in care persoanele impozabile, care au aplicat mecanismul platii defalcate a TVA, fie optional, fie in mod obligatoriu, pot renunta la aplicarea acestui mecanism.

Formularul se intocmeste in doua exemplare de firma inregistrata in scop TVA sau imputernicitul/reprezentantul fiscal al companiei. Originalul se depune la organul fiscal, iar copia ramane la persoana impozabila.

Aici puteti consulta formularul propus de ANAF!
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Split TVA 2018. Nou formular propus de ANAF":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016