Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Termen Formular 402. Noile conditii de depunere in 2017

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 10 Feb. 2017 Exclusiv
Tags: formularul 402, veniturile de natura salariala, declaratia 402, evidenta fiscala

In atentia contribuabililor, platitori de venituri de natura salariala sau asimilate salariilor sau remuneratiilor administratorilor si ale altor persoane asimilate acestora, rezidentii din alte state membre ale Uniunii Europene, ANAF reaminteste contribuabililor, platitori de venituri de natura salariala sau asimilate salariilor/remuneratiilor administratorilor si ale altor persoane asimilate acestora, rezidentii din alte state membre ale Uniunii Europene care obtin venituri din Romania, potrivit legislatiei in vigoare in Romania, care au obligatia calcularii, retinerii si virarii impozitului pe veniturile din astfel de remuneratii, ca trebuie sa transmita organelor fiscale declaratia anuala informativa "402", pana in ultima zi a lunii februarie inclusiv a anului curent, respectiv 28 februarie 2017.

Formularul 402 - "Declaratie informativa privind veniturile de natura salariala sau asimilate salariilor, inclusiv remuneratiile administratorilor si ale altor persoane asimilate acestora, rezidenti ai altor state membre ale Uniunii Europene, realizate in Romania" se completeaza pentru persoanele, care: 

- au realizat venituri din Romania din salarii sau asimilate salariului, in baza contractului individual de munca sau in baza raportului de serviciu, dar si din orice alte activitati dependente, la  platitorii de venit  din Romania;  

- au realizat venituri de la  platitorii de venit din Romania, in calitate de administratori sau persoane asimilate acestora, ca urmare a activitatii de conducere si administrare, exercitate in sensul legislatiei in materie din Romania (de exemplu, administratori, directori, membrii directoratului, membrii consiliului de supraveghere, membrii consiliului de administratie).  

Declaratia 402 se depune la organul fiscal la care platitorul de venit este inregistrat in evidenta fiscala. Declaratia se completeaza cu ajutorul programului de asistenta care poate fi descarcat de pe site-ul ANAF, www.anaf.ro, la sectiunea Servicii online->Declaratii electronice->Descarcare declaratii. Formularul se depune:

- la organul fiscal competent, in format PDF, cu fisier XML atasat, pe suport CD, insotit de formatul hartie(doar prima pagina), semnat conform legii;
 - prin posta cu confirmare de primire, in conditiile legii;
- prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, accesand adresa de internet www.e-guvernare.ro - Depunere declaratii.

Informatii privind depunerea on-line a declaratiilor fiscale de catre persoanele juridice se gasesc pe site-ul ANAF, www.anaf.ro, la sectiunea Servicii online->Declaratii electronice->Informatii depunere declaratii persoane juridice.  


 

Sursa: Directia Generală Regionala a Finantelor Publice Galati

Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Termen Formular 402. Noile conditii de depunere in 2017":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016