Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Termen-limita 20 septembrie pentru Declaratia 401. Cine depune formularul?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 04 Sep. 2015 Exclusiv
Tags: declaratia 401, formularul 401, 20 septembrie, depunere, proprietatile imobiliare, rezidenti

Va prezentam informatii noi referitoare la formularul 401 "Declaratie informativa privind proprietatile imobiliare detinute de rezidenti ai altor state membre ale Uniunii Europene pe teritoriul Romaniei".


In scopul realizarii schimbului automat obligatoriu de informatii intre autoritatea competenta din Romania si autoritatea competenta a oricarui alt stat membru, prevazut la art. 109^12 alin. (1) lit. e) din OG 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, compartimentele de specialitate ale unitatilor administrativ-teritoriale sau, dupa caz, subdiviziunilor administrativ-teritoriale ale municipiilor transmit organelor fiscale din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala informatii cu privire la rezidentii din alte state membre ale Uniunii Europene care detin proprietatea asupra bunurilor imobile din Romania, potrivit legislatiei in vigoare, prin completarea formularului 401, aprobat prin Ordinul comun al ministrului finantelor publice si al ministrului dezvoltarii regionale si administratiei publice 876/506/2015 publicat in M.O. 643/25.08.2015.

Declaratia informativa se completeaza pe baza datelor si informatiilor cuprinse in formularele depuse de rezidentii din alte state membre ale Uniunii Europene care detin proprietatea asupra bunurilor imobile in Romania, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice si al viceprim-ministrului 872/1025/2014 privind aprobarea unor formulare tipizate in scopul obtinerii informatiilor necesare schimbului automat de informatii potrivit art. 109^12 din OG 92/2003 privind Codul de procedura.



Declaratia 401 poate fi corectata de entitatile raportoare din proprie initiativa, ori de cate ori este cazul, potrivit legislatiei in vigoare, prin depunerea unei declaratii rectificative.

Declaratia rectificativa se utilizeaza pentru:

a) corectarea unor elemente de identificare ale persoanei nerezidente;
b) corectarea altor informatii cuprinse de formular.
Declaratia rectificativa se intocmeste pe acelasi model de formular ca si declaratia initiala, bifandu-se cu X casuta aflata pe prima pagina a formularului.

Declaratia rectificativa se completeaza integral, inscriindu-se toate datele si informatiile prevazute de formular, inclusiv cele care nu difera fata de declaratia initiala.

Termenul de depunere a formularului 401 este anual, pana la data de 10 aprilie inclusiv a anului curent, pentru anul anterior. Prin exceptie, pentru anul 2014, termenul de depunere este data de 20 septembrie 2015.

Formatul electronic al formularului 401 depus prin mijloace electronice de transmitere la distanta sau la organul fiscal competent consta intr-un fisier PDF la care este atasat un fisier XML. Formatul electronic se obtine prin folosirea programului de asistenta care este pus la dispozitia entitatilor raportoare gratuit de catre unitatile fiscale subordonate sau poate fi descarcat de pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, pagina Servicii Online/ Declaratii electronice meniul Descarcarea declaratii.

Depunerea formularului 401 se efectueaza astfel:

>> in format hartie (prima pagina din Anexa 1 la ordin) si in format electronic la registratura organului fiscal in a carui evidenta entitatea raportoare este inregistrata ca platitor de impozite, taxe si contributii sau la oficiile postale, cu confirmare de primire, in conditiile legii;

>> prin mijloace electronice de transmitere la distanta, potrivit legii. Pentru depunerea declaratiei, entitatea raportoare trebuie sa detina un certificat calificat, eliberat in conditiile legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica, republicata.

Material intomict de DGFP Arges.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Termen-limita 20 septembrie pentru Declaratia 401. Cine depune formularul?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole similare

Depuneti Declaratia 401 pana la 11 aprilie!
Mai multe articole despre formularul 401
Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016