Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ultima zi pentru declaratiile cu termen la 15 octombrie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 14 Oct. 2014 Exclusiv
Tags: antrepozitarii autorizati, 15 octombrie, situatii, contribuabili, antrepozitul fiscal, emcs-ro stocuri

Va prezentam mai jos cu declaratiile, situatiile, jurnalele si platile pe care trebuie sa le rezolvam pana la 15 octombrie, potrivit calendarului fiscal actual.



Va prezentam mai jos cu declaratiile, situatiile, jurnalele si platile pe care trebuie sa le rezolvam pana la 15 octombrie, potrivit calendarului fiscal actual.

• Depunerea jurnalelor privind achizitiile/livrarile de combustibil destinat utilizarii exclusiv pentru aviatie/navigatie pentru luna precedenta

Acestea se depun online, prin aplicatia EMCS-RO STOCURI, la autoritatea vamala, pâna pe data de 15 a lunii urmatoare celei pentru care se face raportarea.

Categorii de contribuabili: Operatorii economici care detin certificate de autorizare pentru aprovizionarea aeronavelor cu produse energetice, autorizati ca antrepozitari/antrepozite fiscale de depozitare, precum si antrepozitele fiscale care fac efectiv alimentarea aeronavelor, respectiv distribuitorii autorizati in calitate de utilizatori finali care aprovizioneaza nave.

• Situatia centralizatoare privind achizitiile si livrarile de produse accizabile pentru luna precedenta

Declaratia se depune online, prin aplicatia EMCS-RO STOCURI, la autoritatea vamala, pâna pe data de 15 a lunii urmatoare celei pentru care se face raportarea.

Categorii de contribuabili: Destinatarii inregistrati si reprezentantii fiscali pentru achizitiile si livrarile intracomunitare de produse accizabile.

• Situatia centralizatoare privind achizitiile si livrarile de produse energetice pentru luna precedenta

Operatorii economici care detin autorizatii de utilizator final au obligatia de a transmite online, prin aplicatia EMCS-RO STOCURI, autoritatii vamale teritoriale emitente a autorizatiei, lunar, pâna la data de 15 inclusiv a lunii urmatoare celei pentru care se face raportarea, o situatie privind achizitia si utilizarea produselor energetice.

Categorii de contribuabili: Operatorii economici care detin autorizatii de utilizator final.

• Situatia centralizatoare privind achizitiile/utilizarile de produse accizabile si livrarile de produse finite rezultate in luna pentru luna precedenta

Operatorii economici care detin autorizatii de utilizator final au obligatia de a transmite online, prin aplicatia EMCS-RO STOCURI, autoritatii vamale teritoriale emitente a autorizatiei, lunar, pâna la data de 15 inclusiv a lunii urmatoare celei pentru care se face raportarea, o situatie privind achizitia si utilizarea alcoolului etilic si a produselor alcoolice.

Categorii de contribuabili: Operatorii economici care detin autorizatie de utilizator final (alcoolul etilic si alte produse alcoolice).

• Situatia centralizatoare privind achizitiile si livrarile de produse energetice pentru trimestrul …

Detinatorii de autorizatii de utilizator final au obligatia de a transmite online autoritatii vamale teritoriale emitente a autorizatiei, trimestrial, pâna la data de 15 inclusiv a lunii imediat urmatoare trimestrului pentru care se face raportarea, o situatie privind achizitia și utilizarea produselor energetice, drept combustibil pentru incalzire de catre spitale, sanatorii, aziluri de batrâni, orfelinate si de alte institutii de asistenta sociala, institutii de invatamânt si lacasuri de cult.

Categorii de contribuabili: Detinatorii de autorizatii de utilizator final.

• Declaratia intrastat pentru luna precedenta

Categorii de contribuabili: Toti operatorilor economici care indeplinesc simultan urmatoarele conditii:
- sunt inregistrati in scopuri de taxa pe valoarea adaugata - adica au cod de identificare fiscala;
- realizeaza schimburi de bunuri cu alte state membre ale Uniunii Europene;
- valoarea totala anuala a schimburilor de bunuri cu alte state membre ale Uniunii Europene, pentru fiecare dintre cele doua fluxuri, introduceri și, respectiv, expedieri, depaseste pragul valoric Intrastat stabilit pentru fiecare an.

• Plata cotei de contributii sociale pentru somaj pentru luna precedenta

Categorii de contribuabili: Asiguratii care au incheiat optional un contract de asigurare pentru somaj cu Agentia de ocupare a fortei de munca judeteana/a municipiului Bucuresti.

• Plata impozitului pe spectacole si depunerea declaratiei privind incasarile din spectacole

Categorii de contribuabili: Persoanele fizice si persoanele juridice care organizeaza manifestari artistice, competitii sportive sau orice alta activitate distractiva, cu caracter permanent sau ocazional, cu exceptia spectacolelor organizate in scopuri umanitare.

• Evidenta achizitionarii, utilizarii si returnarii marcajelor pentru luna precedenta

Situatia privind marcajele utilizate in luna anterioara celei in care se face raportarea se depune lunar, pâna la data de 15 inclusiv a fiecarei luni, la autoritatile vamale teritoriale.

Categorii de contribuabili: Antrepozitarii autorizati, destinatarii inregistrati si importatorii autorizati de produse supuse marcarii.

• Depunerea Situatiei produselor din grupa tutunului prelucrat eliberate pentru consum in luna de raportare - pentru luna precedenta

Categorii de contribuabili: Antrepozitarii autorizati, destinatarii inregistrati si importatorii autorizati pentru produse din grupa tutunului prelucrat.

• Depunerea jurnalelor privind livrarile de combustibil destinat utilizarii exclusiv pentru aviatie/navigatie pentru luna precedenta

Jurnalele se depun online, prin aplicatia EMCS-RO STOCURI, la autoritatea vamala, pâna pe data de 15 a lunii urmatoare celei pentru care se face raportarea.

Categorii de contribuabili: Antrepozitarii autorizati pentru productia sau pentru depozitarea de produse energetice care livreaza combustibil pentru motor cu destinatia utilizarii exclusive pentru nave/aeronave, precum si antrepozitele fiscale in numele carora se emit facturile catre nave/aeronave.

• Situatiile privind operatiunile desfasurate in antrepozitul fiscal de productie pentru luna precedenta

Declaratia se depune online, la autoritatea vamala teritoriala, utilizând aplicatia EMCS-RO STOCURI, lunar, pâna la data de 15 ale fiecarei luni, pentru luna precedenta.

Categorii de contribuabili: Antrepozitarii autorizati pentru productie si pentru depozitare de produse accizabile.

• Situatia centralizatoare privind privind livrarile de produse accizabile in luna … anul … - (pentru luna precedenta)

Se transmite autoritatii vamale teritoriale, lunar, pâna la data de 15 inclusiv a lunii urmatoare celei pentru care se face raportarea.

Categorii de contribuabili: Operatorii economici care detin autorizatii de expeditor inregistrat.


Sursa: legestart.ro


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ultima zi pentru declaratiile cu termen la 15 octombrie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016