Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Vineri e termenul limita pentru depunerea declaratiilor 200, 201 si 230

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 22 Mai. 2012 Exclusiv
Tags: depunere declaratii, formular 200, venituri, formular 230, transfer titluri valoare

Va reamintim ca vineri, 25 mai a.c., este termen limita pentru depunerea declaratiilor aferente veniturilor realizate in anul 2011, respectiv:



- Declaratia privind veniturile realizate din Romania - formular 200;

- Declaratia privind veniturile realizate din strainatate - formular 201.

Se completeaza si se depune pentru urmatoarele categorii de venituri:

- venituri din activitati independente - activitati comerciale, profesii libere, drepturi de proprietate intelectuala;

- venituri din cedarea folosintei bunurilor - inchirieri sau arenda;

- venituri din activitati agricole determinate in sistem real;

- venituri realizate intr-o forma de asociere - venitul declarat va fi venitul net/pierderea distribuita din asociere;

- transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise;

- venituri din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract. precum si orice alte operatiuni de acest gen, altele decat cele cu instrumente financiare tranzactionate pe piete autorizate si supravegheate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.

Formularul 201

Au obligatia completarii si depunerii formularului 201:

- persoanele fizice rezidente romane, cu domiciliul in Romania;

- persoanele fizice nerezidente care indeplinesc conditiile de rezidenta.

Declaratia se depune pentru veniturile din strainatate, impozabile in Romania, din: profesii libere; activitati comerciale; valorificarea drepturilor de proprietate intelectuala; activitati agricole; dividende; dobanzi; premii; jocuri de noroc; transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal; castiguri din transferul titlurilor de valoare; din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract si alte operatiuni similare; alte venituri din investitii; pensii; alte venituri impozabile potrivit prevederilor Codului Fiscal.

Formularul 230

Contribuabilii care in anul 2011 au obtinut venituri din salarii sau asimilate salariilor isi pot exprima optiunea privind destinatia unei sume, reprezentand pana la 2% din impozitul datorat pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii, si unitatilor de cult, prin completarea si depunerea formularului 230 "Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul pe venitul anual si deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea in sistem colectiv pentru domeniul locativ".

Contribuabilii care au obligatia depunerii formularului 200 pot sa opteze pentru redirectionarea sumei de 2% din impozitul datorat pe venitul net anual impozabil, castigul net anual din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, completand modulul III pct. 2 din formular.

Atentie! Contribuabilii care in anul 2011 au obtinut venituri din activitati independente, care fac obiectul declararii in formularul 200, dar nu depun acest formular din diverse motive (impozit final de 16% conform art. 52, impunere la norma de venit, venituri din inchirieri in care chiria este in lei) pot depune formularul 200 pentru redirectionarea sumei de 2% din impozitul datorat pe venitul net, completand doar modulul III pct. 2 din formular.

Deoarece formularul 230 reprezinta o cerere a contribuabililor, pentru a beneficia de facilitatea fiscala prevazuta de lege, cu termen de depunere 25 mai a.c., depunerea acestui formular dupa data mentionata nu-si mai produce efecte.

Sanctiuni

Nedepunerea sau depunerea "Declaratiei privind veniturile realizate din Romania" - formular 200, precum si a "Declaratiei privind veniturile realizate din strainatate"- formular 201, dupa data de 25 mai a.c., se sanctioneaza cu amenda intre 50 si 500 lei.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Vineri e termenul limita pentru depunerea declaratiilor 200, 201 si 230":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016