Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

4 intrebari si raspunsuri esentiale privind recuperarea TVA achitata in alt stat membru al Uniunii Europene

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 03 Oct. 2017 Exclusiv
Tags: formularul 318, recuperarea tva, anaf, ghid anaf

ANAF a actualizat recent ghidul privind recuperarea TVA achitata in alt stat membru al Uniunii Europene. Regasiti mai jos patru raspunsuri esentiale privind recuperarea TVA.

Cine poate beneficia de rambursarea TVA?
 
Persoanele impozabile stabilite in Romania, care au efectuat importuri si achizitii de bunuri/servicii in alt stat membru al Uniunii Europene – pot beneficia de rambursarea taxei pe valoarea adaugata achitata in acel stat, prin completarea si depunerea formularului 318 "Cerere de
rambursare a taxei pe valoarea adaugata pentru persoanele impozabile stabilite in Romania, depusa potrivit art. 302 alin. (2) din Codul fiscal".
 
Pentru a fi eligibila pentru rambursare in statul membru de rambursare, o persoana impozabila stabilita in Romania trebuie sa efectueze operatiuni care dau dreptul de deducere in Romania. in cazul in care o persoana impozabila efectueaza in Romania atat operatiuni care dau drept de deducere, cat si operatiuni care nu dau drept de deducere, statul membru de rambursare poate rambursa numai acea parte din TVA rambursabila care corespunde operatiunilor cu drept de deducere. 
 
Unde se gaseste formularul 318 si instructiunile de completare?
 
Modelul si continutul formularului 318, instructiunile de completare ale acestuia precum si procedura de primire a cererilor de rambursare a TVA achitate de catre persoanele impozabile stabilite in Romania pentru importuri si achizitii de bunuri/servicii efectuate in alt stat membru al Uniunii Europene au fost aprobate prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2810/2016 publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 844 din data 25 octombrie 2016.
 
Formularul 318 impreuna cu instructiunile de completare ale acestuia sunt afisate pe site-ul ANAF: www.anaf.ro, sectiunea: "Servicii online/Rambursare TVA din UE".
 
Cum se depune formularul 318?
 
Pentru a obtine rambursarea taxei pe valoarea adaugata in statul membru de rambursare, solicitantul completeaza si depune prin transmiterea, pe cale electronica, respectivului stat membru, a formularului 318. Formularul se depune prin intermediul portalului electronic pus la dispozitie de Agentia Nationala de Administrare Fiscala. Pentru aceasta este necesar sa se descarce, sa se completeze si sa se valideze formularul 318 (se apasa butonul "VALIDARE" din formular, pentru a elimina eventualele greseli si se aplica semnatura electronica, apoi va aparea butonul cu textul "Trimite" si se apasa pe el pentru expediere)
 
Care este termenul de depunere al formularului 318?
 
Cererea de rambursare - formular 318 se completeaza in format electronic si se inainteaza, pe cale electronica, organului fiscal competent din Romania, prin intermediul portalului electronic pus la dispozitie de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, pana la data de 30 septembrie a anului calendaristic care urmeaza perioadei de rambursare. 
 
Sursa: ANAF
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "4 intrebari si raspunsuri esentiale privind recuperarea TVA achitata in alt stat membru al Uniunii Europene":
Rating:

Nota: 3.29 din 5 din 7 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016