Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

700 de milioane de lei, suplimentar la bugetul Administratiei Fondului pentru mediu

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 14 Sep. 2018
Tags: suplimentare buget, bugetul administratiei fondului pentru mediu

Executivul a adoptat, joi, suplimentarea bugetului pentru anul in curs al Administratiei Fondului pentru Mediu cu 714,7 milioane de lei, bani care vor fi folositi pentru o serie de programe si proiecte, cum ar fi programul "Rabla", a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu.

“In sedinta de Guvern de astazi a fost aprobata hotararea pentru bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2018 al Fondului de mediu si al Administratiei fondului pentru Mediu rectificat. Asadar, bugetul de venituri si cheltuieli pentru 2018 al Administratiei Fondului pentru mediu a fost rectificat si suma acordata in plus ca urmare a rectificarii este de 714,7 milioane lei. Se asigura, astfel, alocarea de sume suplimentare unor programe finantate din Fondul de Mediu care s-au dovedit de succes. Ma refer aici la programul «Rabla» care va fi suplimentat cu suma de 198 de milioane de lei, atat pentru persoane fizice, cat si pentru persoane juridice. Suma reprezinta echivalentul a 30.000 de prime de casare, ceea ce inseamna ca in acest an, in anul 2018, vom asigura aproximativ 50.000 de prime de casare, cu aproximativ 78% mai multe fata de anul trecut si aproape dublu fata de anul 2016", a afirmat Nelu Barbu, joi, la Palatul Victoria, dupa sedinta de Guvern.

Banii alocati suplimentar vor fi folositi la finantarea unor proiecte si programe de mediu, precu cel pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, "Rabla" sau dezvoltarea infrastructurii pentru vehicule nepoluante, a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului.

"Anume, programul «Rabla pentru electrocasnice» adresat persoanelor fizice pentru care au fost alocate credite de angajament in valoare totala de 20 de milioane de lei. Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in transporturi, care va incuraja dezvoltarea infrastructurii pentru vehicule nepoluante prin amenajarea a aproximativ 1.200 de puncte de reincarcare a vehiculelor electrice. Pentru acest program bugetul alocat este de 92 de milioane de lei. Programul privind imbunatatirea calitatii aerului si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera care vizeaza utilizarea de vehicule mai putin poluante in transportul public local de persoane pentru care s-au alocat 460 de milioane de lei", a mai spus acesta.

In suma alocata de Guvern la rectificarea bugetara sunt incluse si finantarile pentru doua proiecte de mediu in cadrul programului Centenar, dar si banii necesari pentru restituirea taxei auto.

"Anume, 6 milioane de lei pentru programul privind finantarea Centrului de Excelenta NATO pentru protectia mediului prin construirea unei cladiri verzi in sectorul rezidential si 230 de milioane de lei pentru programul Centenarul luminii, privind instalarea de sisteme solare fotovoltaice pentru gospodariile izolate neracordate la reteaua de distributie a energiei electrice. Suma necesara a fost suplimentata cu 0,5 miliarde de lei din excedentul anilor precedenti. in prezent este asigurata suma de 1,34 miliarde de lei", a explicat Nelu Barbu.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "700 de milioane de lei, suplimentar la bugetul Administratiei Fondului pentru mediu":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016