Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Activitatea de transport gaze naturale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 05 Mai. 2010
Tags: gaze naturale,

Intrebare Activitatea de transporturi prin conducte a gazelor naturale cod CAEN 4950 se incadreaza in dispozitiile art. 269 lit. b) din Lg. nr. 57/2003 privind Codul fiscal prin care nu se datoreaza ...

Intrebare
Activitatea de transporturi prin conducte a gazelor naturale cod CAEN 4950 se incadreaza in dispozitiile art. 269 lit. b) din Lg. nr. 57/2003 privind Codul fiscal prin care nu se datoreaza taxa pentru eliberarea autorizatiei de construire in vederea reabilitarii unei conducte magistrale de gaze.

Soluti oferita de Serviciul de Consultanta al
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili
Beneficiaza de consultanta Gratuita 3 luni la pretul de numai 195,11 lei
detalii aici 

Raspuns

Intr-adevar, potrivit art. 269 lit. b) din Codul fiscal stabileste ca pentru eliberarea certificatelor, avizelor si autorizatiilor nu este datorata taxa pentru obtinerea certificatului de urbanism sau autorizatie de construire pentru dezvoltarea, modernizarea sau reabilitarea infrastructurilor din transporturi care apartin domeniului public al statului.

Potrivit art. 3 alin. (2) din Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia domeniul public al statului este alcatuit din bunurile prevazute la art. 135 alin. (4) din Constitutie, din cele prevazute la pct. I din anexa I la lege, precum si din alte bunuri de uz sau de interes public national, declarate ca atare prin lege. In anexa mentionata in cuprinsul articolului mentionat mai sus, cuprinzand unele bunuri care alcatuiesc domeniul public al statului si al unitatilor administrativ-teritoriale, chiar daca are un caracter exemplificativ se afla mentionat in mod expres la pct. 17 conductele de transport al titeiului, al produselor petroliere si al gazelor naturale.

Formularea utilizata in cuprinsul pct. 160 lit. b) din Normele metodologice ale Codului fiscal potrivit carora taxele pentru autorizare nu se datoreaza pentru lucrarile de dezvoltare, modernizare sau reabilitare a infrastructurilor din transporturi care apartin domeniului public al statului, indiferent de solicitant, ramane insufient de precisa astfel ca se impune interpretarea literala a dispozitiilor analizate in sensul ca exceptia are in vedere operatiunile referitoare la infrastructura din transporturi in sensul de ramura a economiei nationale cuprinzand totalitatea mijloacelor rutiere, aeriene si navale care asigura circulatia bunurilor si a persoanelor cum dealtfel pozitioneaza si codificare CAEN transporturile prin conducte alaturi de transporturile terestre.

Desigur ca in contextul analizat solutia categorica este dificil de dat in contextul in care reglementarea sufera de lipsa de concizie. Ramane la latitudinea autoritatii administratiei publice locale interpretarea initiala a textului urmand ca apoi solutia sa fie dedusa judecatii instantei de contencios.

Avand in vedere cele de mai sus opinam ca operatiunea de reabilitate a unei conducte magistrale de gaze se incadreaza in situatiile in care nu se datoreaza taxa pentru eliberarea autorizatiei de construire.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Activitatea de transport gaze naturale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016