Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Administrator in delegatie drepturi banesti

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 27 Apr. 2009
Tags: cheltuieli deductibile, calculul profitului impozabil

Articol preluat din Newsletter-ul Taxe si Impozite Actual nr. 28/ martie 2009. Studiu de caz: Prin contractul de administrare s-au stabilit in beneficiul administratorului, care nu detine si ...

Articol preluat din Newsletter-ul Taxe si Impozite Actual nr. 28/ martie 2009.

Studiu de caz: Prin contractul de administrare s-au stabilit in beneficiul administratorului, care nu detine si calitatea de salariat, dreptul la indemnizatie zilnica de delegare sau de detasare, decontarea cheltuielilor de cazare, precum si decontarea cheltuielilor de transport dus-intors. Care este tratamentul fiscal al acestor drepturi?

Indemnizatiile de deplasare in tara si in strainatate in cazul in care persoana delegata sau detasata este administrator, fara a avea calitatea de salariat, sunt considerate cheltuieli nedeductibile la calculul profitului impozabil.

Romania, tara cu 558 de taxe si impozite!
Abonati-va la Taxe si Impozite Actual si aflati cum sa reduceti la minimum darile catre stat!

Cheltuielile de cazare in tara si in strainatate efectuate de catre administratori sunt considerate cheltuieli deductibile la calculul profitului impozabil indiferent de clasificarea unitatilor de cazare si indiferent de cuantumul acestor cheltuieli.

Cheltuielile de transport sunt deductibile indiferent de mijlocul de transport folosit, atat pentru salariati cat si pentru administratori, indiferent de cuantum.

Atentie
Cheltuielile de transport si cazare se deconteaza numai pe baza documentelor justificative indiferent daca sunt in moneda nationala sau intr-o alta moneda.

Concluzie
Indemnizatiile de delegare si detasare, respectiv diurnele acordate administratorului care nu are calitatea de salariat nu sunt deductibile la calculul profitului impozabil. Cheltuielile de cazare si de transport acordate administratorilor in vederea indeplinirii anumitor sarcini de serviciu sunt cheltuieli deductibile la calculul profitului impozabil, indiferent de cuantumul acestora.

Acte normative aplicabile:


Art. 21 alin. (2) lit. e) si alin. (3) lit. b) - Cod fiscal Pct. 27 la Titlul II Impozitul pe profit din Normele metodologice de aplicare a Codului fiscal.

Autor Andrei Savescu.

Articol preluat din Newsletter-ul Taxe si Impozite Actual nr. 28/ martie 2009.

Drepturile de proprietate intelectuala asupra continutului acestui articol apartin Editurii Rentrop & Straton. Articolul poate fi preluat in limita a 500 de caractere, cu conditia sa fie insotit de textul: "Sursa: Portalul infotva.ro" si link catre www.infotva.ro . In caz contrar, vom actiona conform legilor privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Administrator in delegatie drepturi banesti":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016