Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Agentiile de Turism vor TVA redus la 9%

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 31 Oct. 2009

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) din Romania solicita Guvernului reducerea TVA-ului pentru serviciile din turism la 9%, informeaza un comunicat al asociatiei."In ultimele zile am ...

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) din Romania solicita Guvernului reducerea TVA-ului pentru serviciile din turism la 9%, informeaza un comunicat al asociatiei.

"In ultimele zile am asistat cu ingrijorare la vehicularea, in mass-media, a unor speculatii prin care se sugereaza ca o solutie pentru redresarea bugetului ar fi cresterea cotei de TVA dupa 1 ianuarie 2010", precizeaza ANAT in comunicat.

"In tarile mai avansate economic din vestul Europei, in conditii de severa criza economica, masurile luate pentru aplatizarea efectelor negative au vizat o relaxare fiscala prin reducerea cotelor de TVA la serviciile de cazare in hoteluri in Germania (de la 22% la 7%) si a cotei de TVA aplicabila serviciilor prestate in restaurante in Franta", transmite asociatia.

ANAT isi considera ca Guvernul va lua masurile ce se impun pentru contracararea efectelor crizei: "Ne manifestam increderea ca, indiferent de speculatiile intalnite in mass-media, guvernul va lua masuri pentru diminuarea efectelor crizei si nu pentru adancirea ei. Firmele private au dus pana in prezent greul recesiunii si este contraproductiv a le impovara si mai mult prin escaladarea fiscalitatii".

Reamintim ca, reprezentantii ANAT au solictat deja, in urma cu mai multe luni, Ministerului Turismului, reducerea cotei de TVA la toate serviciile turistice si alinierea la cota unica de 9% aplicabila acum numai la serviciile de cazare.

De altfel, amendamentele aduse de ANAT la proiectul de Lege a Turismului prevad, printre altele, modificarea legii pentru a stabili o cota de TVA de 9% pentru toate activitatile din turism.

Cota se aplica numai in cazul agentilor economici  cu activitate in turism, care presteaza servicii turistice in Romania, autorizati sau licentiati de Ministerul Turismului si numai pe perioada de valabilitate a autorizarii sau licentei. Daca agentul economic autorizat sau licentiat de Ministerul Turismului desfasoara si alte activitati, cota de 9% se aplica exclusiv asupra activitatilor de turism.

ANAT sustine ca turismul romanesc are nevoie de sprijin din partea autoritatilor statului intr-o perioada de criza si solicita in acest sens identificarea de solutii indraznete, cu impact imediat asupra activitatii specifice.
Sursa: Adevarul

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Agentiile de Turism vor TVA redus la 9%":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016