Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Alex Milcev (EY Romania): Numarul celor care vor intra in sistemul de split TVA s-ar putea sa creasca

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 14 Feb. 2018
Tags: tva, split tva, fisc

Numarul celor inclusi in registrul Fiscului pentru split TVA ar putea sa creasca, ca urmare a faptului ca banii au fost redirectionati pentru alte debite, iar o intarziere de peste 60 de zile atrage introducerea contribuabilului in aceasta baza, a explicat Alex Milcev, liderul Departamentului de asistenta fiscala si juridica al EY Romania, intr-o intalnire cu presa, scrie Agerpres.

"Masura (privind split TVA - n.r.) a fost diluata fata de varianta anterioara si probabil o sa afecteze un segment mai mic din sectorul de afaceri decat se preconiza inainte dat fiind ca s-au impus niste reguli legat de clasificarea in acest sistem. O sa vedem mai clar incepand din luna martie, cu efect incepand din aprilie, exact cate companii o sa nimereasca in acest sistem. Va aduc aminte ca ordonanta in forma modificata prevede ca aceia care intra in sistem de split TVA sunt companii in insolventa si o categorie foarte interesanta, restantierii la plata. Deci restantieri care inregistreaza restante la plata TVA mai mult de 60 de zile. Exista un registru tinut de Ministerul de Finante si o sa vedem forma lui incepand din luna martie 2018, nu de la 1 ianuarie. Deci in luna aprilie o sa numaram bobocii sa vedem exact din cele cateva sute de mii de afaceri din Romania cate afaceri o sa nimereasca in acest registru", a declarat Alex Milcev, citat de Agerpres.

Totodata, numarul celor care vor ajunge in baza de date a Fiscului ar putea creste in urmatoarele luni.

"In prima faza probabil nu multe, insa ne asteptam ca numarul celor care vor nimeri in acest sistem sa creasca dat fiind ca sistemul de urmarire de creante si datorii din partea contribuabililor nu este unul perfect. Se fac si greseli din partea Fiscului. Contribuabilii nu sunt intotdeauna instiintati daca au probleme, daca au restante. Foarte bine poti sa te crezi ca si un contribuabil ca ai achitat toate darile la stat, mai ales pe partea de TVA, dar Fiscul sa fie de alta parere pentru ca fisa platitorului nu a fost reglata corespunzator sau banii vizati pentru TVA au fost redirectionati de Fisc pentru alte debite pe care Fiscul crede ca contribuabilul la avea fata de Fisc si astfel incat fara instiintarea contribuabilului banii dati pentru TVA sa ajunga in alte directii, TVA ramanand neacoperit astfel incat un contribuabil care nu verifica in fiecare saptamana sau in fiecare luna fisa platitorului si nu se asigura ca fisa este la zi si este corecta poate sa aiba o surpriza peste 60 de zile si fara stiinta sa sa fie nimerit in sistem", a explicat Milcev, citat de aceeasi sursa.
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Alex Milcev (EY Romania): Numarul celor care vor intra in sistemul de split TVA s-ar putea sa creasca":
Rating:

Nota: 3.33 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016