Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF a facut scrum tigarile Carpati, Snagov si Marasesti

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 21 Dec. 2010
Tags: anaf, antrepozit fiscal

Fabrica de tigarete din Sfantu Gheorghe si-a suspendat activitatea in urma interventiei Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) care a solicitat executarea unei garantii bancare constituite ...

Fabrica de tigarete din Sfantu Gheorghe si-a suspendat activitatea in urma interventiei Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) care a solicitat executarea unei garantii bancare constituite pentru functionarea antrepozitului fiscal din localitate al SC Galaxy Tobacco SA, fosta Tutunul Romanesc.

Potrivit unui comunicat de presa al Prefecturii Covasna remis luni AGERPRES, ANAF a solicitat Piraeus Bank SA Romania executarea scrisorii de garantie bancara, emisa in favoarea sa, pentru suma de 2.471.460 euro reprezentand garantie constituita pentru functionarea antrepozitului fiscal al SC Galaxy Tobacco SA - Sucursala Fabrica de Tigarete Sfantu Gheorghe.

Executarea garantiei atrage suspendarea autorizatiei, se precizeaza in comunicat, prin urmare fabrica de tigarete a fost nevoita sa isi suspende atat activitatea de fabricare, cat si de comercializare a produselor din tutun.

Liderul sindicatului din cadrul fabricii de tigarete, Sandor Csaba, a declarat pentru AGERPRES ca cei 84 de muncitori urmau oricum sa fie trimisi in concediu cu prilejul sarbatorilor de iarna incepand din aceasta saptamana si pana pe data de 10 ianuarie 2011.

'Vom vedea ce va fi anul viitor, noi speram sa putem relua activitatea', a spus Sandor Csaba.

Fabrica de tigarete din Sfantu Gheorghe, unde s-au fabricat ani de zile 'legendarele' tigarete 'Carpati', 'Snagov' si 'Marasesti', a mai fost inchisa in primavara acestui an timp de aproape o luna, din cauza retragerii licentei de fabricatie ca urmare a reactivarii unei 'datorii istorice' catre bugetul de stat, ce data dinainte de privatizare.

Fabrica de tigarete din Sfantu Gheorghe, singura care mai produce tigari romanesti, are o vechime de 113 ani si a fost privatizata in urma cu sase ani. In anul 1931, aici, la Sfantu Gheorghe au inceput sa fie produse marcile „Carpati”, „Marasesti” sau „National”. Din anii ’70, a inceput fabricarea tigarilor romanesti cu filtru - „Snagov” - a caror reteta a fost elaborata la Bucuresti. La Sfantu Gheorghe, cu ocazia privatizarii din 2004, s-a convenit ca fabrica sa beneficieze de o serie de facilitati fiscale. In 2009, insa, ANAF a comunicat pierderea acestor inlesniri, motivand ca ajutorul de stat se acorda numai cu autorizarea Consiliului Concurentei. Au fost reactivate astfel datoriile scutite, societatea Galaxy Tobacco fiind somata sa achite integral intreaga suma

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANAF a facut scrum tigarile Carpati, Snagov si Marasesti":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016