Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF: Numarul unic de identificare a caselor de marcat se obtine si prin SPV

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 01 Aug. 2018
Tags: spv, numar unic de inregistrare a caselor de marcat, anaf

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) anunta, miercuri, ca operatorii economici au de acum posibilitatea de a depune, prin intermediul Spatiului Privat Virtual (SPV), documentele aferente procesului de solicitare si atribuire a numarului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice fiscale.

Deci, prin intermediul Spatiului Privat Virtual, utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale pot depune "Cererea de atribuire a numarului de ordine din Registrul de evidenta a aparatelor de marcat electronice fiscale instalate in judet/municipiul Bucuresti sau a numarului unic de identificare din aplicatia informatica a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala" - Formular C 801 si pot primi "Certificatul de atribuire a numarului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice fiscale". 

Formularul C 801 poate fi descarcat de pe site-ul www.anaf.ro, rubrica Servicii Online - Declaratii Electronice, iar informatiile despre completarea si transmiterea cererii, respectiv documentele care trebuie atasate, se regasesc in Ghidul de pe site-ul ANAF, sectiunea Servicii Online/"Aparate de marcat electronice fiscale (case de marcat)". Cei care doresc, pot obtine aceste informatii si telefonic, apeland Serviciul central de asistenta telefonica a contribuabililor.

In comunicatul publicat de ANAF se arata ca Angentia a intreprins toate demersurile pentru a facilita operatorilor economici obtinerea numarului unic de identificare a caselor de marcat si le recomanda acestora sa solicite certificatele prin intermediul Spatiului Privat Virtual. 

De asemenea, contribuabilii sunt sfatuiti sa depuna formularul C 801 din timp, pentru a evita aglomerarea din ultimele zile. 

Pentru nedotarea cu aparatele de marcat definite la art. 3 alin (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/1999, ANAF va aplica sanctiuni contribuabililor mari si mijlocii, incepand cu data de 1 septembrie, si contribuabililor mici, incepand cu 1 noiembrie a.c. 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANAF: Numarul unic de identificare a caselor de marcat se obtine si prin SPV":
Rating:

Nota: 2.8 din 5 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016