Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANPC a transmis FMI ca isi mentine pozitia privind aplicarea OUG 50 la creditele in derulare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 26 Oct. 2010
Tags: oug 50, fmi, financiar

Reprezentantii ANPC au sustinut in fata delegatiei FMI ca aplicarea OUG 50 la creditele in derulare nu va distorsiona relatia client-banca si au transmis oficialilor Comisiei Europene ca actul ...


Reprezentantii ANPC au sustinut in fata delegatiei FMI ca aplicarea OUG 50 la creditele in derulare nu va distorsiona relatia client-banca si au transmis oficialilor Comisiei Europene ca actul normativ respecta legislatia comunitara.

"Inca de acum doua saptamani, am facut o solicitare catre guvernatorul BNR (Mugur Isarescu - n.r.) sa avem un punct de vedere legat de eventualele pierderi prin aplicarea OUG 50. (...) Vrem sa vedem care a fost impactul de la momentul intrarii in vigoare in urma cu trei luni si ce se estimeaza. Am inteles ca si Jeffrey Franks a avut o solicitare similara", a declarat, marti, presedintele ANPC, Constantin Cerbulescu, dupa intalnirea cu misiunea comuna de evaluare FMI-CE-Banca Mondiala.

La fel ca si seful misiunii FMI, Jeffrey Franks, Cerbulescu a caracterizat discutia ca fiind una "fructuoasa", cu un "intens schimb de pareri", insa celelalte declaratii ale celor doi oficiali arata clar pozitii divergente.

Presedintele ANPC a aratat ca le-a explicat reprezentantilor organizatiilor internationale ca in Romania exista foarte multe litigii privind creditele acordate in perioada anterioara, in anumite situatii cu conditii abuzive.

Cerbulescu le-a transmis oficialilor FMI si CE ca numai ANPC are 160 de dosare pe rol cu bancile, iar in spatele acestor procese sunt peste 7.000 de sesizari de la clienti.
Oficialul ANPC a aratat ca va mai avea o discutie cu premierul Emil Boc pe marginea observatiilor facute de FMI si CE, dar ca institutia sustine aplicarea OUG 50 si la creditele in derulare, pe anumite amendamente care au fost preluate de catre grupul parlamentar PDL.

Potrivit lui Cerbulescu, ANPC a elaborat 20 de amendamente care au fost insusite de reprezentantii din Comisia Buget Finante Banci de la Camera Deputatilor. Unul dintre acestea defineste modul in care ANPC poate sa restrictioneze activitatea unei banci, dar numai pe segmentul creditarii populatiei.

Posibilitatea ca Autoritatea Nationala de Protectie a Consumatorilor sa suspende activitatea unei banci a fost criticata de catre oficialii organismelor internationale, iar acest amendament vine practic ca raspuns la observatiile primite.

Anterior, seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a afirmat ca oficialii institutiei financiare internationale sunt ingrijorati in privinta aplicarii directivei Comisiei Europene privind creditele populatiei si la contractele aflate in derulare, intrucat ar putea duce la aparitia unor "efecte negative pentru Romania", si au cerut reprezentantilor ANPC sa gaseasca o solutie.

Sursa: MEDIAFAX

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANPC a transmis FMI ca isi mentine pozitia privind aplicarea OUG 50 la creditele in derulare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016