Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Antifrauda: In Dragonul Rosu declararea TVA a crescut cu 142 la suta

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 17 Mar. 2016 Exclusiv
Tags: declarare tva, antifrauda, firme, puncte de lucru, sedii sociale

Inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala au verificat si monitorizat 4.690 de firme, care isi desfasoara activitatea in 112 dintre cele mai importante centre comerciale angro din Romania, in cadrul operatiunii "Cristal", care s-a derulat la nivel national in perioada 19 octombrie 2015 - 28 februarie 2016. Subsecvent, prin operatiunea "Hermes" s-a inceput destructurarea lanturilor tranzactionale frauduloase si eliminarea intermediarilor cu potential fraudulos interpusi in lanturile si circuitele de comert angro, fapt care a determinat o crestere semnificativa a gradului de conformare fiscala a comerciantilor finali.

Ca urmare a "scurtarii" lantului de aprovizionare cu marfuri de provenienta intracomunitara sau din import, firmele care au puncte de lucru, sedii sociale sau domicilii fiscale in zona complexului Dragonul Rosu, au fiscalizat sume cu 45% mai mari, prin emiterea de facturi cu TVA, au platit in vama cu 65% mai mult TVA aferenta produselor importate si au declarat cu 142% mai mult TVA de plata in trimestrul IV din 2015, comparativ cu aceeasi perioada din 2014.

In cadrul operatiunii “Cristal" au fost identificate prejudicii pentru asigurarea recuperarii carora au fost instituite 71 de masuri asiguratorii asupra unor active identificate in valoare totala de 16,78 milioane lei. Au fost constatate si contraventii pentru sanctionarea carora inspectorii antifrauda au dispus amenzi in valoare de 28,93 milioane de lei, confiscari de bunuri, venituri si numerar in valoare totala de 18,15 milioane de lei si suspendarea activitatii comerciale a 28 de puncte de lucru. De asemenea, in cazul a 233 de contribuabili a fost interzisa desfasurarea activitatii simultane de comert angro si cu amanuntul in aceeasi suprafata de vanzare. Inspectorii antifrauda au oprit si verificat in total 41.384 mijloace de transport marfa, care au tranzitat intrarile si iesirile din centrele angro – in medie, 354 mijloace de transport zilnic.


Inspectorii antifrauda vor continua sa monitorizeze activitatea centrelor comerciale angro din tara si vor efectua controale inopinate de minimum doua ori pe luna in special in Dragonul Rosu si in celelalte centre din regiunea Bucuresti-Ilfov, in scopul mentinerii trendului ascendent al gradului de conformare fiscala si al destructurarii circuitelor frauduloase interpuse pe lanturile de aprovizionare, incepand de la importuri si pana la beneficiarii finali.

Operatiunea "Hermes", declansata in luna octombrie 2015, valorifica informatiile colectate in scopul investigarii si destructurarii retelelor evazioniste utilizate pentru disimularea operatiunilor de import si comercializarea frauduloasa a marfurilor de provenienta extracomunitara, inclusiv in complexul comercial Dragonul Rosu.

Atentionam clientii centrelor angro sa se asigure ca primesc toate actele prevazute de lege (facturi, chitante, documente de insotire etc) pentru toate marfurile cumparate, deoarece monitorizarea si controlul antifrauda vizeaza inclusiv traseul ulterior al bunurilor provenite din aceste centre comerciale, fiind verificate toate etapele ciclului de comercializare, pana la vanzarea catre consumatorul final.


Sursa: Antifrauda.ro
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Antifrauda: In Dragonul Rosu declararea TVA a crescut cu 142 la suta":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016