Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Asigurarea de locuinte pentru Ungaria-Romania: 71% la 10%

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 28 Iul. 2011
Tags: asigurari obligatorii, polite facultative, asigurari locuinta

Pe fondul cresterii numarului de locuinte asigurate, a fost realizat un raport la nivel european care arata diferentele dintre statele europene in ceea ce priveste ponderea politelor facultative sau ...


Pe fondul cresterii numarului de locuinte asigurate, a fost realizat un raport la nivel european care arata diferentele dintre statele europene in ceea ce priveste ponderea politelor facultative sau obligatorii achizitionate de cetatenii europeni.

Astfel, asa cum se arata prin datele oferite de Asociatia Companiilor de Asigurari din Ungaria, circa 71% dintre locuintele din aceasta tara sunt deja asigurate. Prin comparatie, Romania inregistreaza o rata cat se poate de mica, de doar 10%.

In acelasi timp, aceasta rata este depasita de tari precum Germania si Cehia in care locuintele au fost asigurate in proportie de peste 80%. Rate mai mici sunt inregistrate in Polonia (50%) si in Italia (25%).

Daca in Romania asigurarea se face, in primul rand, pentru despagubirea in caz de dezastre naturale, in alte tari sunt vizate cu precadere asigurarile impotriva furturilor si talhariilor. Mai nou, aceste polite ofera si asistenta juridica pentru familie.

In ceea ce priveste situatia asigurarilor incheiate in Romania, conform datelor furnizate de PAID (Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor), pana in prezent au fost achizitionate de romani circa 724.000 de astfel de polite obligatorii.

Acest numar inregistrat pana la 15 iulie include circa 490.000 de asigurari incheiate pentru mediul urban si aproximativ 237.000 de asigurari in mediul rural. Astfel, rata inregistrata la nivel de tara ajunge la 8,63%.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Asigurarea de locuinte pentru Ungaria-Romania: 71% la 10%":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016