Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Asigurarea obligatorie a locuintelor nu intra in vigoare nici de la 1 iulie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 24 Iun. 2010
Tags: asigurarea locuintelor

Noul termen-limita avansat este septembrie, desi proiectul se discuta din 2006 Intrarea in vigoare a asigurarilor obligatorii pentru locuinte se amana inca o data, dupa ce se anuntase ca actiunea va ...

Noul termen-limita avansat este septembrie, desi proiectul se discuta din 2006

Intrarea in vigoare a asigurarilor obligatorii pentru locuinte se amana inca o data, dupa ce se anuntase ca actiunea va demara la 1 iulie. Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID) nu a incheiat inca contractul de reasigurare a politelor, dupa ce statul i-a anuntat pe asiguratori ca nu are bani sa plateasca primele, asa cum se stabilise initial. Presedintele PAID spune ca in septembrie, cel tarziu, contractul de reasi­gurare va fi semnat.

Asigurarile obligatorii pentru lo­cuinte (AOL) ar trebui sa intre in vigoare cat mai curand, data vehiculata pana acum fiind 1 iulie.

Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID) nu este inca gata sa demareze aceasta actiune, principalul motiv fiind contractul de reasigurare. Marius Bulugea, directorul general al PAID, spune ca acest contract ar putea fi pus la punct cel mai tarziu in luna septembrie, iar atunci va putea demara incheierea politelor AOL im­potriva cutremurelor, inundatiilor si alunecarilor de teren. Initial, statul, prin Ministerul Finantelor Publice (MFP), ar fi trebuit sa se imprumute pentru a ajuta PAID cu plata primelor de reasigurare, pana cand balanta comerciala s-ar fi echilibrat. Numai ca intre timp a in­ter­venit criza economica, iar celor 13 mem­bri PAID li s-a transmis ca Finantele nu mai au bani pentru acest proiect.

Marius Bulugea spune ca sumele in cauza erau de ordinul milioanelor de euro.

„Si noi am constatat ca acest imprumut era dez­avantajos pentru noi in conditiile aces­tea. Trebuie sa gasim in reasigurare o protectie suficienta pe masura acumu­larii portofoliului, astfel incat pe masura ce acumulam portofoliul sa platim pri­mele de reasigurare.

Incercam sa impin­gem plata primelor dupa primul tri-mestru“, spune directorul PAID. Acesta sustine ca se poarta negocieri in prezent cu societati de top la nivel international specializate pe asigurarile de risc de catastrofa, deoarece PAID nu are capa­citatea

Sursa Financiarul

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Asigurarea obligatorie a locuintelor nu intra in vigoare nici de la 1 iulie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016