Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Atentie: cele 9 obligatii declarative ale lunii octombrie pe care trebuie sa le depuneti electronic!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 25 Oct. 2010
Tags: declaratii, anaf, obligatii fiscale

Asa cum ati aflat deja de la noi, incepand cu obligatiile declarative aferente lunii octombrie cu termen de declarare 25 noiembrie 2010, declaratiile fiscale vor fi depuse numai electronic de catre ...

Asa cum ati aflat deja de la noi, incepand cu obligatiile declarative aferente lunii octombrie cu termen de declarare 25 noiembrie 2010, declaratiile fiscale vor fi depuse numai electronic de catre contribuabilii mari si mijlocii definiti conform reglementarilor in vigoare, precum si de catre sediile secundare ale acestora.
 
Astfel, pana la data de 25 noiembrie 2010, se vor transmite prin intermediul Sistemului Electronic National (SEN):
 
- 100 „Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat”;
- 101 „Declaratie privind impozitul pe profit”;
- 102 „Declaratie privind obligatiile de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale”;
- 710 „Declaratie rectificativa”;
- 300 „Decont de taxa pe valoarea adaugata”;
- 301 „Decont special de taxa pe valoarea adaugata”;
- 120 „Decont privind accizele”;
- 130 „Decont privind impozitul la titeiul din productia interna”;
- 390 VIES „Declaratie recapitulativa privind livrarile/achizitiile intracomunitare de bunuri”.
 
Declaratiile fiscale prevazute mai sus se depun prin accesarea site-ului www.e-guvernare.ro, in conditiile prevazute in HG nr. 1.085/2003 pentru aplicarea unor prevederi ale Legii nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, referitoare la SEN, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
Semnarea declaratiilor fiscale se realizeaza prin utilizarea certificatului emis de un furnizor de servicii de certificare, acreditat in conditiile Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica.
 
Lista furnizorilor de certificate digitale calificate acreditati in prezent, se gaseste pe site-ul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale - www.mcsi.ro/Registrul furnizorilor de servicii de certificare, acestia fiind, in ordine alfabetica:
 
- CERTSIGN, www.certsign.ro;
- DIGI SIGN, www. digisign.ro;
- TRANS SPED, www. transsped.ro.
 
Pentru garantarea securitatii operatiunilor electronice, titularii certificatelor calificate in calitate de reprezentanti sau imputerniciti pentru semnarea declaratiilor fiscale se vor inregistra conform Instructiunilor de utilizare a serviciului depunere declaratii on-line publicate pe website-ul ANAF, la adresa: www.anaf.ro, sectiunea Declaratii electronice/ Inregistrare certificate digitale, conform dispozitiilor cap. III din OMEF nr. 858/2008 privind depunerea declaratiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanta, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
Formularul 150 „Cerere pentru utilizarea unui certificat calificat”, prevazut la art. 7 alin. (2) din OMEF nr. 858/2008 va fi insotit de urmatoarele documente:
 
- documentul de identitate al titularului certificatului calificat, in original si in copie;
- documentul, in original si copie, care atesta calitatea titularului certificatului calificat de reprezentant legal al contribuabilului;
- documentul de imputernicire, autentificat de notarul public, din care rezulta dreptul titularului certificatului calificat de a semna declaratiile fiscale pentru contribuabil. Acest document se depune in situatia in care titularul certificatului calificat nu are calitatea de reprezentant legal al contribuabilului reprezentat.
 
Documentele mentionate mai sus se depun, de titularul certificatului calificat, pentru fiecare contribuabil reprezentat, la oricare unitate fiscala teritoriala din subordinea ANAF.
 
Pentru documentele prezentate in original si copie, organul fiscal va pastra copia documentelor, dupa verificarea conformitatii cu originalul.
 
Atentie! Contribuabilii, altii decat cei mentionati mai sus, pot utiliza metoda de depunere a declaratiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanta, prin intermediul Sistemului Electronic National, ca metoda alternativa de declarare.
*
Baza legala: Ordinul presedintelui ANAF nr. 2.520/2010 privind depunerea declaratiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanta de catre contribuabilii mari si mijlocii, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 670/01.10.2010, OPANAF nr. 2.568/2010 pentru modificarea si completarea OPANAF nr. 2.520/2010 privind depunerea declaratiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanta de catre contribuabilii mari si mijlocii, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 704/21.10.2010

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Atentie: cele 9 obligatii declarative ale lunii octombrie pe care trebuie sa le depuneti electronic!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016