Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Avem o legislatie TVA complicata si care nu sprijina mediul de afaceri

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 09 Mai. 2016 Exclusiv
Tags: legislatia tva, gabriel biris, casele de marcat, antreprenori, evaziune fiscala

Recent, in cadrul Forumului de Investitii Romania - Elvetia, Gabriel Biris, secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice (MFP), a declarat ca legislatia aferenta TVA-ului impune reglementari complexe atat pentru antreprenori, cat si pentru IMM-uri si este folosita pentru a pedepsi contribuabilul in loc sa-i ofere sprijin.

Acesta a declarat, potrivit Agerpres, ca se porneste in mod gresit de la suspiciunea de evaziune fiscala pentru orice contribuabil:


"Trebuie sa intelegem ca ideea potrivit careia majoritatea contribuabililor, antreprenorilor si companiilor, pentru a-si maximiza profiturile fac evaziune fiscala este gresita. Majoritatea contribuabililor se conformeaza si vor sa respecte legislatia si sa-si plateasca darile. Legislatia referitoare la TVA este mult prea complicata pentru antreprenori si IMM-uri. Noi vrem sa servim contribuabilul cinstit si care vrea sa respecte legea. Acum, din pacate, folosim legislatia pentru a pedepsi contribuabilul si cream o povara suplimentara. Cerem contribuabilului sa dea tot felul de declaratii. De ce?”.

De asemenea, potrivit aceleiasi surse, acesta a explicat ca sistemul legislativ actual creeaza astfel si o epuizare inutila a resurselor in interiorul institutiei:

“Este un consum foarte mare de resurse in interiorul ANAF si in loc sa acordam consiliere ne ocupam de pedepsire. Trebuie sa intelegem ca suntem toti in aceasta situatie. Toti suntem interesati sa lucram impreuna cu autoritatea fiscala, pentru ca vrem sa producem valoare adaugata mai mare. Un lucru important pe lista mea este relatia dintre contribuabili si administratia fiscala. Ne axam pe eficienta administratiei fiscale pentru a remodela serviciile pe care ANAF le ofera contribuabililor".

In ce priveste implementarea noului proiect care vizeaza utilizarea caselor de marcat va fi gata in urmatoarele luni de zile:

"(...) am accelerat implementarea proiectului privind casele de marcat fiscale, intarziat pana acum. Procesul este accelerat si speram ca, in urmatoarele luni, vom incheia implementarea acestui sistem care va duce la cresterea eficientei impozitului folosind instrumentele IT. Croatia a implementat un sistem oarecum similar in urma cu cativa ani, iar Cehia va introduce acest sistem in curand. Neconformarea ar fi periculoasa pentru ca verificarea se va face in timp real. Astfel, s-a redus numarul de controale din partea ANAF".
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Avem o legislatie TVA complicata si care nu sprijina mediul de afaceri":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016