Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Banca Nationala: Ajustarile de ordin fiscal au limitat activitatea companiilor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 28 Iul. 2010
Tags: ajustari fiscale

Desi cererea insuficienta reprezinta principala cauza de limitare a activitatii din industrie si constructii, blocajul financiar si impactul semnificativ al ajustarilor fiscale intrate in ...


Desi cererea insuficienta reprezinta prin­cipala cauza de limitare a activitatii din industrie si constructii, blocajul fi­nanciar si impactul semnificativ al ajus­ta­rilor fiscale intrate in vigoare in iulie sunt alti factori restrictivi im­por­tanti, releva sonda­jul rea­lizat de Banca Na­tio­nala in randul companiilor.

„Apro­xi­ma­tiv 43% din com­paniile industriale si 58% din nu­marul total al ope­ra­to­rilor din con­s­truc­tii in­dica deficitul de cerere drept principala cauza de limi­ta­re a activitatii. O influenta restrictiva conti­nua sa exer­cite si blocajul finan­ciar, incidenta acestui factor fiind mai mare in constructii - pondere de 35% fata de 17% in industrie“, se arata in sondajul de conjunctura rea­lizat de BNR.

Impactul semnificativ al ajusta­rilor de ordin fiscal, intrate in vi­goare de la ince­putul lunii iulie, este re­cla­mat indeosebi de sectorul prelucrator (in proportie de 15% din totalul com­pa­nii­lor). Companiile din indus­trie si construc­tii au indicat printre factorii cu impact ne­ga­tiv si ni­velul ridicat al ratelor doban­zilor bancare, precum si evolutia cursului de schimb.

Sondajul de conjunctu­ra se bazeaza pe un esantion national repre­zentativ la nivel judetean atat ca pondere, cat si ca structura pe ramuri.

Sursa Financiarul 28/07/2010

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Banca Nationala: Ajustarile de ordin fiscal au limitat activitatea companiilor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016